Antena Meniu Search
x

Video Record de persoane vaccinate în a doua zi a Maratonului Vaccinării. Oamenii din zonele defavorizate refuză vaccinul, străinii nu

Tot mai mulţi români se hotărăsc să se vaccineze. Astăzi am avut un record de imunizare: peste 110.000 de oameni au primit o doză de ser. Dintre aceştia, peste 7.000 au participat la maratonul vaccinării din Capitală. Noaptea trecută mulţi au mers la cele 50 de cabinete de la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională inclusiv cetăţeni străini care trăiesc în România, fericiţi că şi ei au acces la dozele de Pfizer.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 10.05.2021, 07:52

Vezi și

În a doua zi a maratonului, oamenii au stat din nou la coadă în faţa Bibliotecii Naţionale ca să se vaccineze. La Sala Palatului, unde sunt de 4 ori mai multe cabinete, oamenii au aşteptat cel mult 5 minute până au intrat în zona de triaj. 

Gabriel Diaconu, medic psihiatru, voluntar la Maratonul Vaccinării: Mi-am pierdut un părinte din pricina bolii ăsteia şi este un mod de a... În momentul când am venit aici realmente i-am spus dr. Craiu: lasă-mă pur şi simplu dacă e să mut un coş de colo până colo. E o dorinţă de a mişca nenorocirea asta un pic mai în faţă,

Şi străinii au venit la Maratonul Vaccinării

Bucureştenii au mers şi aseară în număr mare la cele două centre. Astăzi, cei care au mers la Biblioteca Naţională s-au vaccinat pe acorduri de pian şi vioară. În jur de 100 de cetăţeni străini stabiliţi în România au fost vaccinaţi în primele 24 de ore ale maratonului. Italieni, spanioli, indieni, chinezi, libanezi au venit cu paşaportul sau cu permisul de şedere şi au fost imunizaţi cu serul Pfizer.

Pe acelaşi subiect

Nu au lipsit nici câţiva libanezi care trăiesc de 15 ani în ţara noastră. Fac lipii pe care le vând apoi restaurantelor. Şi speră ca în curând să meargă în vacanţă în ţara natală. Un cuplu de vietnamezi a fost extrem de afectat de pandemie. Aveau un restaurant şi l-au închis. Au cumpărat bilete de avion ca să se ducă acasă, dar încă nu s-au reluat zborurile. Şi la maratonul de vaccinare de la Satu Mare au venit 9 nepalezi care lucrează în agricultură. 

În parcarea supraterană a mall-ului s-au imunizat aproximativ 80 de persoane pe oră. Printre ele și o bătrânică de 81 de ani, care a așteptat o oră la rând. Cine a mers să se vaccineze la Casa de Cultură a Studenților din Iași, avea şi acces liber la un spectacol. Numai că biletele s-au epuizat rapid. 

Oamenii din mediile defavorizate refuză vaccinul anti-COVID

Vaccinul împotriva COVID-19 a ajuns și în mediile defavorizate. În acest sfârșit de săptămână a început imunizarea în comunitatea romilor de la Pata Rât, groapa de gunoi a Clujului. Oamenilor le-a fost administrat vaccinul Moderna. Cu toate că, toată săptămâna, asistenții sociali au mers din ușă în ușă să le explice localnicilor importanța vaccinului, au venit doar 21 din 1.500. 

De astăzi, în limita stocurilor disponibile, ne putem vaccina în toate centrele din ţară fără programare. Persoanele sub 60 de ani au acces doar după ora 14, în timp ce restul de la 8 la 20. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Record de persoane vaccinate în a doua zi a Maratonului Vaccinării. Oamenii din zonele defavorizate refuză vaccinul, străinii nu