Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Povestea refugiatului sirian bătut cu bestialitate, în Cluj. "România este ţara mea acum"

"România este ţara mea acum." Sunt cele cinci cuvinte pentru care un refugiat sirian a fost bătut crunt de doi tineri din Cluj Napoca.

de Redactia Observator

la 04.11.2017 , 22:11

"România este ţara mea acum". Sunt cele cinci cuvinte pentru care un refugiat sirian a fost bătut crunt de doi tineri din Cluj Napoca. Băuţi bine, agresorii au făcut mai întâi glume pe seama lui Adnan, iar mai apoi l-au lovit, chiar în faţa camerelor de supraveghere.

Doi tineri intră într-un local cu specific oriental îşi comandă de mâncare. În câteva minute încep să se certe cu vânzătorul, un cetăţean sirian, refugiat în România. După un schimb de replici, tinerii încep să-l lovească.

Cei doi agresori ar fi fost băuţi şi puşi pe scandal. Adnan ar fi încercat să aplaneze conflictul, dar tinerii au continuat. 

Vezi și

ADNAN SHAHROUR, refugiat:

Au venit cu o sticlă de vin. Ok, m-am făcut că nu văd, nu am zis. De ce ai venit aici. Şi după mi-a dat o palmă. Şi am apăsat butonul de panică.

După câteva minute în care Adnan a fost lovit, colegii tânărului refugiat au reuşit să-i scoată pe scandalagii din restaurant. 

Adnan s-a dus la Politie si a facut o plangere. Politistii au demarat verificiari si au reusit identificarea celor implicaţi. 

Refugiaţii au un statut special, însă, pe teritoriul României, au aceleaşi drepturi şi aceleaşi obligaţii, mai puţin drepturile de a vota.

Adnan are 23 de ani şi a ajuns în România în urmă cu un an. Precum mulţi alţi conaţionali ai săi, a fugit din Siria, ţara natală, din cauza războiului. 

Sunt femei, sunt copii, sunt bătrâni, oameni care înainte să-şi părăsească ţările de origine erau ingineri, profesori, muncitori. Odată ajuns într-un stat care îi oferă protecţia, refugiatul va dori să-şi continuie ceea ce avea în ţara lui, explică autorităţile.

Adnan răspunde fără ezitare la întrebarea dacă vrea să se stabilească în România, în ciuda celor întâmplate:

Da, vreau să stau aici. Întai lucrul, după îmi fac o familie, tot, spune refugiatul.

Adnan lucrează la shaormeria din Cluj Napoca de la începutul acestui an şi a învăţat limba română singur. În prezent, în România, există un număr de puţin peste 3.500 de refugiaţi. De integrarea lor se ocupă ofiţerii de la imigrări, frontieră şi ONG-urile de profil.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Evenimente » Povestea refugiatului sirian bătut cu bestialitate, în Cluj. "România este ţara mea acum"