Antena Meniu Search
x

Repetiție generală, cu 4000 de soldați pentru parada de 1 decembrie, în București

Patru mii de soldaţi au trecut în pas de defilare pe sub Arcul de Triumf! Centrul Capitalei a fost ocupat de sute de tancuri şi transportoare blindate, iar aviaţia a survolat Şoseaua Kiseleff.

Vezi și

Patru mii de soldaţi au trecut în pas de defilare pe sub Arcul de Triumf! Centrul Capitalei a fost ocupat de sute de tancuri şi transportoare blindate, iar aviaţia a survolat Şoseaua Kiseleff. A fost repetiţie generală pentru Ziua Naţională a României, iar sute de oameni au îndurat frigul de afară şi au venit să vadă pregătirile.

Repetitiile au fost cu emotii pentru cei din fortele aeriene. Primul survol trebuia facut inca de la ora 8 dar toate elicopterele au stat la sol din cauza ceteti dense

În cele din urmă, ceaţa s-a ridicat, iar 12 elicoptere, avioane de luptă şi aeronave de transport au trecut la mai puţin de 200 de metri de Arcul de Triumf. În acelaşi timp, la sol, militarii străbăteau bulevardul în pas de defilare.

Primii soldati straini care vor trece pe sub Arcul de Triumf vor fi polonezii la bordul blindatelor Piranha 3c, polonezi stationati in tara noastra, la Craiova.

În total - o oră şi jumătate de spectacol militar. La o primă vedere un lucru simplu. În realitate, cei aproape patru mii de militari se pregătesc de mai bine de o săptămână pentru marea defilare. Dimineaţă au ajuns pe bulevardul Kiseleff puţin după răsăritul soarelui.

Atracţia paradei a fost detaşamentul format din militari îmbrăcaţi în uniforme din primul război mondial. Un puşti de nici şapte ani a purtat cu mândrie costumul vechi de peste un secol. Şi tot pentru prima dată, pe sub Arcul de Triumf a trecut şi un detaşament format din soldaţi răniţi în teatrele de război din Irak şi Afganistan.

Anul acesta, la parada de 1 Decembrie vor participa şi 500 de soldaţi din 20 de ţări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Repetiție generală, cu 4000 de soldați pentru parada de 1 decembrie, în București