Antena Meniu Search
x

Video Restaurantele, sălile de spectacole şi teatrele se redeschid la interior, în Bucureşti. Patronii de localuri sunt cei mai fericiţi

De săptămâna viitoare, după aproape două luni, restaurantele, sălile de spectacole şi teatrele se vor redeschide la interior. Capitala se menţine la o rata de infectare mai mică de 3 la mia de locuitori, aşa că urmează măsuri de relaxare.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 01.05.2021, 21:11

Vezi și

Cei mai bucuroşi de veste sunt patronii de restaurante care au pierdut sume uriaşe cât timp au stat cu localurile închise.

Se redeschid localurile în Bucureşti

"După perioada asta grea, cred că toată lumea aşteaptă deschiderea restaurantelor". E a doua zi la rând în care scade rata de infectare în Capitală, a ajuns acum la 2,86 la mia de locuitori. Prima gură de oxigen vine de săptămâna viitoare.

Andreea Milea, reporter Observator: "De luni restaurantele se vor redeschide la interior însă la o capacitate de doar 30%. Programul lor va începe la ora 5 dimineaţa şi se va încheia la ora 21"

"Aici erau două mese, era una aici la stâlp şi una aici. Acum va rămâne doar asta? Aşa a rămas de pe 8 martie"

Adică ultima zi în care restaurantele au funcţionat la interior, înainte să fie închise din nou. 

Bogdan Bazaoache, patron restaurant: "Am avut o vânzare de cel mult 50% comparativ cu luna martie din 2019. Era mai bine dacă se întâmpla acum ceva timp pentru că vremea nu ne-a ajutat. În perioada asta când vremea e frumoasă nu ştiu cât de mulţi clienţi ar dori să vină la interior. 

Angajat horeca: "Se fac pregătiri destul de mari peste tot şi e foarte asteptată redeschiderea şi cred că majoritatea patronilor de restaurante se bucură pentru această alegere" 

"Mi se pare minunat" 

"Dând puţină libertate este extraordinar."

Dacă unii abia aşteaptă, alţii sunt mai reticenţi. Frica de boală încă îi ţine departe. 

"Noi de exemplu, nu vom profita de această oportunitate, deocamdată"

"Sunt de acord cu terasele, mai ales dacă se distanţează un pic. Dar la interior? Nu. De ce? Consider că e periculos. "

Iar unii au furat deja startul. 

"Să ştii că sunt deschise de azi. Au fost terase care ne-au spus că putem să stăm şi la interior"

Deşi putea fi convocat chiar azi comitetul municipal pentru situaţii de urgenţă, prefectul Capitalei a decis să îl programeze în prima zi de Paşte.  

Alin Stoica, prefectul Capitalei: "Mâine dimineaţă, cel mai probabil, în prima parte a zilei. Avem 48 de ore la dispoziţie şi trebuie să verificăm şi faptul că se menţine trendul descendent"

Pe lângă restaurante, de luni se redeschid sălile de spectacole, teatrele şi cinematografele, tot la o capacitate de 30%. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Restaurantele, sălile de spectacole şi teatrele se redeschid la interior, în Bucureşti. Patronii de localuri sunt cei mai fericiţi