Antena Meniu Search
x

Video Restricţii de circulaţie în Defileul Jiului. Doi alpinişti desprind rocile instabile, cu ranga şi ciocanul, de pe o suprafaţă de 30.000mp

Restricţii de circulaţie în Defileul Jiului. Alpiniştii fac lucrări de derocare a stâncilor periculoase. Mai exact, pietrele care stau să cadă sunt desprinse cu ranga şi ciocanul ca să nu fie pericol pentru şoferii care tranzitează şoseaua. Anul trecut, un bărbat şi-a pierdut viaţa după ce un bolovan s-a prăbuşit peste maşina sa, aflată în mers. 

de Redactia Observator

la 22.03.2023, 07:42

Vezi și

Doi alpinişti escaladează versanţii în Defileul Jiului. Verifică rocile instabile care s-ar putea prăbuşi oricând pe şosea şi le dislocă. 

Diana Speretoiu, reporter Observator: Vizate sunt, în special, zonele stâncoase, care nu sunt protejate de plase, cum este şi aceasta. Alpiniştii urcă şi la peste 100 de metri înălţime şi verifică fiecare piatră. Cele care riscă să se desprindă sunt îndepărtate.

Alpiniştii au de verificat o suprafaţă de peste 30.000 de metri pătraţi şi misiunea nu e deloc uşoară. 

Daniel Sârbu, diriginte de șantier: Avem corzi de 100 de metri şi se termină înainte să ajungă jos. Avem instrumente optice cu care măsurăm, dar din cauza vegetaţiei, aici, nu o să putem să le utilizăm.

Alpiniştii verifică o suprafaţă de 30.000 de mp

Pentru ca nimeni să nu fie pus în pericol, au fost impuse restricţii de trafic. Se întrerupe circulaţia în reprize de câte zece minute. Estimativ, lucrările se vor derula până în luna mai. 

Cristi Tudor, DRDP Craiova: Din păcate, conducătorii auto nu respectă nici măcar indicaţiile piloţilor de trafic. De multe ori, nu opresc la acel indicator. 

Totuşi, şoferii consideră aceste lucrări ca fiind utile. 

ŞoferE un lucru bun ăsta, dar se mişcă mai greu autorităţile şi din cauza asta durează foarte mult.

Şofer: O piatră dacă o iei cu baia de ulei, poţi să rămâi pe loc. Să nu mai spun că dacă pică pe capotă, parbriz, poate să fie un pericol major.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Restricţii de circulaţie în Defileul Jiului. Doi alpinişti desprind rocile instabile, cu ranga şi ciocanul, de pe o suprafaţă de 30.000mp