Antena Meniu Search
x

Restricţii de circulaţie la Piaţa Universităţii, sâmbătă. Anunţul Poliţiei Rutiere

Circulaţie este restricţionată, sâmbătă, pe stradă şi pe trotuar, în zona Universităţii din Bucureşti, între Piaţa Universităţii şi strada Academiei, pentru îndepărtarea ţurţurilor de pe clădire.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Ovidiu Munteanu, sâmbătă, de la ora 10.00 s-a reluat activitatea de îndepărtare a ţurţurilor şi a zăpezii la Universitatea Bucureşti, traficul rutier si pietonal fiind restricţionat pe Bulevardul Regina Elisabeta, între Piaţa Universităţii şi strada Academiei.

Pompierii au intervenit şi vineri, în aceeaşi zonă, pentru îndepărtarea ţurţurilor şi a zăpezii de pe acoperişul clădirii Universităţii Bucureşti.

Mai multe intervenţii ale pompierilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti – Ilfov pentru îndepărtarea ţurţurilor de pe clădiri au avut loc vineri în mai multe zone ale Capitalei.

Potrivit ISU Bucureşti - Ilfov, citat de news.ro, vineri au fost folosite toate cele 12 autoscări la intervenţii pentru îndepărtarea ţurţurilor, în urma numărului ridicat de solicitări. Aceste situaţii influenţează negativ capacitatea de intervenţie în cazul apariţiei unei situaţii de urgenţă ce presupune stingerea incendiilor sau salvarea persoanelor de la înălţime.

„Reamintim cetăţenilor că au obligaţia de îndepărtare a ţurţurilor, în multe dintre solicitările primite fiind constatat faptul că ţurţurii ar fi putut fi îndepărtaţi de către proprietari sau administratori cu mijloace proprii. Intervenţia pompierilor se poate realiza atunci când înălţimea imobilelor nu permite proprietarilor sau administratorilor să acţioneze în siguranţă”, au precizat reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 2010, persoanele fizice şi juridice au obligaţia ca, pe timp de iarnă, să îndepărteze ţurţurii de gheaţă formaţi la nivelul acoperişului imobilului, să cureţe în maxim 24 de ore după încetarea ninsorii zăpada depusă şi gheaţa formată pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau unde îşi desfăşoară activitatea, a sediilor de firmă, a curţilor sau terenurilor deţinute, astfel încât traficul pietonal să se desfăşoare în condiţii normale.

Cei care nu respectă aceste obligaţi pot fi amendaţi de Poliţia Locală. Amenzile sunt între 200 de lei şi 500 de lei pentru persoane şi între 500 de lei şi 2.000 de lei pentru firme. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Restricţii de circulaţie la Piaţa Universităţii, sâmbătă. Anunţul Poliţiei Rutiere