Antena Meniu Search
x

Video Restricțiile COVID afectează obiceiurile de Crăciun. Pomana porcului, fără vecini sau familie extinsă

Anul acesta, obiceiurile de sărbători se vor desfășura sub reguli stricte. Pomana porcului, de exemplu, va arăta cu totul altfel. Fără vecini şi familie extinsă în jurul mesei.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 07.12.2020, 15:26

Vezi și
  • Pomana procului se va desfășura anul acesta după reguli dictate de pandemie.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Porcul se taie după regulile dictate de pandemie. Se evită aglomerația, fără vecini sau familie extinsă în jurul mesei. Fiecare trebuie să se descurce în propria gospodărie. 

DSVSA trage un semnal de alarmă și cu privirea la răspândirea gripei porcine. Reprezentanții intituției recomandă respectarea următoarelor recomandări:

– efectuarea la medicul veterinar a examenului trichineloscopic asupra cărnii obţinute de la porcii crescuţi şi sacrificaţi în gospodăriile proprii;

-carnea şi produsele din carne de porc rezultate în urma sacrificărilor tradiționale în gospodăria proprie este destinată exclusiv consumului familial, fiind interzisă comercializarea acestora în consum public;

– informarea consumatorilor, prin intermediul mass media de la nivel local, cu privire la riscul major de îmbolnăvire la care se expun persoanele care cumpără şi consumă carne de porc a cărei origine nu este cunoscută, provenită din tăieri clandestine sau care nu a fost supusă controlului sanitar veterinar (inclusiv examenul pentru identificarea Trichinella spp.).

Peste 500.000 de cazuri de coronavirus în România

Până pe7 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 517.236 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 409.121 de pacienți au fost declarați vindecați.

 12.447 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.762. Dintre acestea, 1.280 sunt internate la ATI.

Pe teritoriul României, 45.009 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.075 de persoane se află în izolare instituționalizată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Restricțiile COVID afectează obiceiurile de Crăciun. Pomana porcului, fără vecini sau familie extinsă