Reţeta specială de Sărbători! Chifteluţe în foi de ceapă, un aperitiv cum nu ai mai mâncat niciodată până acum
Este important să diversifici meniul de Sărbători de la an la an pentru a nu-ţi plictisi familia sau invitaţii. Reţetă de mai jos este una cu care veţi impresiona pe toată lumea
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Este important să diversifici meniul de Sărbători de la an la an pentru a nu-ţi plictisi familia sau invitaţii. Reţetă de mai jos este una cu care veţi impresiona pe toată lumea
Ingrediente:
450 gr carne tocată amestec
1 ou
100 gr parmezan dat pe razătoare
3 cepe galbene
sare
câteva fâşii de bacon
100 gr sos pentru barbecue
100 gr gris (sau mai puţin, depinde cum simţit că iese compoziţia)
Mod de preparare chifteluţe în foi de ceapă:
1. Amestecă oul cu carnea, grişul, brânză şi sărea. Omogenizează.
2. Curăţă ceapă şi înjumătăţeşte-o, apoi desfă-o în foi. Ai nevoie de foile cele mai mari.
3. Ia câte o lingură din compoziţie, modeleaz-o apoi, acoper-o cu un strat de foi de ceapă. Strânge-le uşor ca să se lipească.
4. Înveleşte fiecare chiftea cu 3 felii de bacon şi prinde-le apoi cu scobitori. Procedează aşa până când termini compoziţia.
5. Pune chiftelele într-o tavă unsă cu puţin ulei şi bag-o în cuptorul încins la 225 de grade Celsius, pentru aproxamativ 40 de minute.
6. După ce expiră timpul, scoate tava, întinde sosul peste chifteluţe în foi de ceapă şi mai ţine în cuptor încă 5 minute.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰