Antena Meniu Search
x

Român din Viena, dezvăluiri despre atmosfera de după atacul de luni seara. VIDEO

Locuitorii din Viena sunt, în continuare, în stare de şoc. În capitala Austriei, trăiesc şi muncesc foarte mulţi români. Adrian Lungu, artist de stand-up comedy, ne oferă mai multe detalii despre atmosfera din Viena.

de Redactia Observator

la 03.11.2020, 14:46

Vezi și
  • Adrian Lungu este artist în Viena.
  • Adrian Lungu a vorbit despre frica instalată în capitala Austriei.

Bogdan Alecsandru, prezentator Observator: Adrian, tu eşti acasă acum, spune-mi dacă ai apucat să ieşi până la această oră, care e atmosfera pe străzi?

Adrian Lungu, român din Viena: Când am ieșit afară, am sesizat o atmosferă așa, nu știu cum să vă zic. A fost ca și cum a fost Revelionul, iar a doua zi nu este nimeni pe străzi. Viena este un oraș dinamic, dar astăzi se simțea într-o oarecare măsură că oamenii stau în casă. E o frică colectivă pe care au făcut-o atentatele respective. S-a văzut diferența dintre ce a fost vineri și sâmbătă prin oraș și ceea ce este acum. Eu, de exemplu, stau într-un cartier precum este Berceniul, să zicem. Este o stradă foarte aglomerată, de obicei, dar astăzi pur și simplu nu era trafic. Mă uitam și în mijloacele de transport în comun și, la fel, nu erau oameni. 

Bogdan Alecsandru, prezentator Observator: Funcţionează normal transportul în comun? Ce v-au transmis autorităţile locale?

Adrian Lungu, român din Viena: Da, transportul în comun nu este folosit din cauza fricii. Din ce am văzut, poliția din Viena a recomandat să nu se pună clipuri cu imagini de acolo și a recomandat oamenilor să stea în casă.

Bogdan Alecsandru, prezentator Observator: Voi simțiți cumva o stare de frică să ieși până la magazin sau să mergi să plătești o factură?

Adrian Lungu, român din Viena: Eu, de exemplu, am fost până la magazin și am vrut să fotografiez, dar tipa de acolo, de la magazin, s-a uitat ciudat și, într-adevăr, mi-am dat seama că în magazin nu mai este nimeni. Eu fac cumpărături constant de la magazinul respectiv și de data asta chiar nu erau oameni. Se simte o frică.

Bogdan Alecsandru, prezentator Observator: Opinia publică este informată din minut în minut cu privire la noutățile care apar?

Adrian Lungu, român din Viena: Problema este că există un amalgam de informații. Chiar s-a zis la un moment dat că au fost atacuri în șase locuri sau că oamenii s-au sincronizat foarte bine. S-a zis la un moment dat chiar despre o bombă care a explodat. A existat un amalgam de informații, dar realitatea este total diferită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Român din Viena, dezvăluiri despre atmosfera de după atacul de luni seara. VIDEO