Antena Meniu Search
x

Muncitor român mort în Germania. Românul lucra la abatorul din Birkenfeld, devenit focar COVID-19

MAE a anunţat vineri că a murit un român care lucra la o companie de prelucrare a cărnii din localitatea germană Birkenfeld, unde au fost înregistrate cazuri de infectare cu noul coronavirus.

De Ana Maria Ghiarasim la 22.05.2020, 16:42
Un român angajat la abatorul din Birkenfeld a murit
Un român angajat la abatorul din Birkenfeld a murit - Uli Deck/dpa via Profimedia Images
  • Românul a fost testat negativ la infecţia cu COVID-19 de două ori, săptămâna trecută.
  • Potrivit MAE, aproximativ 500 de români lucrează la abatorul din Birkenfeld.

Potrivit primelor informații obținute de MAE, românul ar fi fost testat negativ la infecția cu coronavirus, săptămâna trecută.

"Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, a fost notificat de către reprezentanţii companiei angajatoare cu privire la decesul unui cetăţean român care îşi desfăşura activitatea în cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din Birkenfeld, Republica Federală Germania, unde au fost înregistrate cazuri de infectare cu COVID-19", a informat MAE.

MAE a adăugat că, potrivit informaţiilor comunicate de către angajator, persoana în cauză fusese testată negativ la infecţia cu SARS-CoV-2 de două ori, în cadrul verificărilor efectuate întregului personal, ultima dată în cursul săptămânii precedente.

500 de români lucrează la abatorul german din Birkenfeld

La sfârșitul lunii aprilie, Ministerul Afacerilor Externe anunța că aproximativ 500 de români sunt prinși în focarul de coronavirus de la abatorul din Birkenfeld, de lângă orașul Pforzheim (landul Badden-Wurttemberg), Germania, unde 300 de angajați au fost confirmați cu COVID-19.

MAE preciza la acea dată că, în conformitate cu datele comunicate de autoritățile germane, dintre cei contaminați, majoritatea sunt asimptomatici sau prezintă simptome ușoare.

Doar cinci persoane au necesitat tratament în regim de spitalizare, două dintre acestea fiind între timp externate. Într-un singur caz, la una din cele 2 persoane deja externate, s-a impus ventilarea mecanică.

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Muncitor român mort în Germania. Românul lucra la abatorul din Birkenfeld, devenit focar COVID-19

Breaking news

Când vor scădea cazurile de gripă în România

Când vor scădea cazurile de gripă în România