Antena Meniu Search
x

Un român a murit şi altul a fost grav rănit, în urma unui atac terorist la Kabul, în Afganistan (Video)

Un român, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit, în urma unui atac terorist care a avut loc în Kabul, Afganistan, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 03.09.2019, 20:02

- foto hepta

Un român, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a murit, iar altul a fost grav rănit, în urma unui atac terorist care a avut loc în Kabul, Afganistan, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Românul care este grav rănit urmează să fie transferat la o clinică de specialitate din Europa.

Un român a murit şi altul a fost grav rănit, în urma unui atac terorist la Kabul

Ministerul Afacerilor Externe informează că în cursul nopții de 2 spre 3 septembrie 2019, în cadrul campusului în care își desfășoară activitatea Ambasada României la Kabul a avut loc un atac terorist îndreptat împotriva cetățenilor străini.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În urma atacului, un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit. 

Cetățeanul român rănit urmează să fie transferat cât de curând posibil în Europa, în funcție de evoluția stării de sănătate, pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate.

De asemenea, MAE precizează că ministrul Ramona Mănescu a avut o convorbire telefonică cu șeful misiunii diplomatice a României la Kabul și rămâne în legătură permanentă pentru acordarea sprijinului necesar.

"Ministerul Afacerilor Externe este alături de familiile colegilor noștri. Transmitem sincere condoleanțe familiei victimei și recuperare rapidă persoanei rănite. Precizăm că atât șeful misiunii diplomatice, cât și șeful echipei de pază din cadrul ambasadei au fost evacuați într-o bază militară din apropiere, fiind în afara oricărui pericol. Reprezentantul Ambasadei României la Kabul rămâne în contact cu Centrala Ministerului Afacerilor Externe și cu toate autoritățile competente în vederea repatrierii trupului neînsuflețit, precum și a transferului, în condiții de siguranță, a cetățeanului român rănit. Ministerul Afacerilor Externe condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist și reiterează sprijinul României în lupta împotriva terorismului, în toate formele sale de manifestare", se arată în comunicatul emis de MAE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Un român a murit şi altul a fost grav rănit, în urma unui atac terorist la Kabul, în Afganistan (Video)