Antena Meniu Search
x

Român prins când încerca să scoată din ţară mii de parfumuri contrafăcute pentru a le duce în Italia

Un român de 31 de ani este cercetat penal, după ce a fost prins când încerca să scoată din ţară parfumuri contrafăcute pentru a le vinde în Italia.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 09.02.2021, 17:26

Românul intenţiona să vândă parfumurile contrafăcute în Italia
Românul transporta zeci de cutii pline cu parfumuri contrafăcute - Poliţia Frontieră
  • Românul a fost prins de poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand.
  • Românul intenţiona să vândă parfumurile contrafăcute în Italia.

Incidentul s-a petrecut la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, din judeţul Arad, când românul a fost oprit pentru efectuarea formalităţilor de frontieră.

Conform reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră, românul conducea un ansamblu rutier format din cap tractor, înmatriculat în România, şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cutii cu parfumuri şi fibră de poliester, destinaţia fiind Italia.

Poliţiştii de frontieră au descoperit, însă, că şoferul nu deţinea documente necesare pentru 30 de cutii pline cu sticluţe de parfum.

Cum şi-au dat seama poliţiştii de frontieră că sunt parfumuri contrafăcute

S-a stabilit că este vorba despre 3.460 de sticluţe cu parfum care purtau însemnele unor mărci cunoscute. Faptul că şoferul nu a prezentat documente de autenticitate, dar şi aspectul exterior al ambalajelor şi modul în care sticluţele erau inscripţionate au ridicat numeroase semne de întrebare.

Cum au existat suspiciuni că parfumurile sunt contrafăcute, poliţiştii de frontieră au decis să indisponibilizeze marfa pentru continuarea cercetărilor.

De asemenea, s-a decis începerea cercetării penale pentru comiterea infracţiunii de "punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Român prins când încerca să scoată din ţară mii de parfumuri contrafăcute pentru a le duce în Italia