Antena Meniu Search
x

Tinere sărace din România, păcălite prin METODA "LOVERBOY" și trimise la prostituat în Irlanda, Marea Britanie şi Germania. DETALII ŞOCANTE din anchetă

Poliţiştii şi procurorii fac, la această oră, peste douăzeci de percheziţii în judeţele Timiş, Dâmboviţa, Argeş şi Ilfov pentru destructurarea unei grupări suspectate de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism care opera în România, Irlanda, Marea Britanie şi Germania. Peste patruzeci de persoane vor fi conduse la audieri la Bucureşti.

Poliţiştii şi procurorii fac, la această oră, peste douăzeci de percheziţii în judeţele Timiş, Dâmboviţa, Argeş şi Ilfov pentru destructurarea unei grupări suspectate de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism care opera în România, Irlanda, Marea Britanie şi Germania. Peste patruzeci de persoane vor fi conduse la audieri la Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, procurorii din Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate fac 23 de percheziţii în judeţele Timiş, Dâmboviţa, Argeş şi Ilfov pentru destructurarea unui grup infracţional organizat format din 23 de persoane şi suspectat de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

Procurorii bănuiesc că activităţile infracţionale au început încă din 2013, iar victimele au fost atrase de stilul de viaţă opulent al membrilor grupului, fiind racolate prin metoda ”lover boy” încă din perioada în care erau minori, din medii defavorizate, familii cu venituri mici sau dezorganizate. Ulterior, victimele erau exploatate pe teritoriul României, iar după împlinirea vârstei de 18 ani erau exploatate sexual în ţări precum Irlanda, Marea Britanie şi Germania.

Tinerelor li se promitea că banii obţinuţi din practicarea prostituţiei vor fi investiţi în case şi maşini pe care le vor avea împreună cu partenerii lor de viaţă, membri ai grupului infracţional organizat, însă, de cele mai multe ori, aceştia racolau şi alte tinere pe care le exploatau sexual pe teritoriul Irlandei sau a altor ţări, sub atenta supraveghere a membrilor grupului.

”Întrucât membrii grupului au evitat să îşi achiziţioneze bunuri în nume personal, de cele mai multe ori aceştia le-au înregistrat pe numele tinerelor pe care le exploatau sexual, pentru a le câştiga încrederea. Totuşi, în permanenţă suspecţii îşi exercitau controlul asupra victimelor, în fapt fiind adevăraţii beneficiari ai bunurilor”, susţin procurorii DIICOT.

Potrivit acestora, cercetările au arătat că gruparea infracţională era organizată pe baza principiului subordonării ierarhice, respectiv, doi suspecţi, soţ şi soţie, erau liderii segmentului care funcţiona în Irlanda, un alt suspect, liderul segmentului care funcţiona în Germania, iar un alt membru al grupului şi desfăşura activitatea pe teritoriul Angliei, acesta din urmă aderând la grupul infracţional organizat la începutul anului 2017, cu intenţia de a dezvolta gruparea infracţională pe teritoriul acestui stat.

Activitatea infracţională desfăşurată în Irlanda, Marea Britanie şi Germania era sprijinită prin activităţi de racolare şi exploatare interne de către alţi membri ai grupului.

La sediul DIICOT- Structura Centrală vor fi duse la audieri 46 de persoane.

Ce mai puteţi citi pe OBSERVATOR.TV

ÎNGROPATĂ MIREASĂ. Probleme pentru anchetatori în cazul morţii Andradei, medicinista care s-a ZDROBIT de caldarâm după ce a căzut de la etaj, în Oradea

O întreagă familie, SPULBERATĂ într-un CUMPLIT ACCIDENT, în Vrancea! Un băieţel de 4 ani a MURIT, părinţii şi surorile sunt ÎN STARE CRITICĂ. Maşina a luat foc după impact (IMAGINI DRAMATICE)​

Tragedie aviatică! Un avion s-a prăbuşit în urmă cu puţin timp. Sunt cel puţin 16 morţi (VIDEO)​

CAZ ŞOCANT la Vaslui! Avea dureri groaznice de cap şi corpul pe jumătate amorţit, dar medicii i-au făcut o CLISMĂ şi au trimis-o acasă. Dupã 15 minute, a căzut pe stradă şi a fãcut ATAC CEREBRAL!​

PREMONIŢIA TERIBILĂ a lui Ciprian, TATĂL EROU, fost jandarm, care şi-a dat viaţa, salvându-şi copiii de la înec: "Mi-a fost mereu teamă că voi pierde persoanele pe care le iubesc" (VIDEO)

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Tinere sărace din România, păcălite prin METODA "LOVERBOY" și trimise la prostituat în Irlanda, Marea Britanie şi Germania. DETALII ŞOCANTE din anchetă