Antena Meniu Search
x

Românii înșelați de agenţia de turism OMNIA vor fi despăgubiţi

Zeci de agenţii de turism din România sunt la un pas să achite pagubele celei mai mari înşelătorii din domeniu. Agenţia OMNIA a lăsat, în urmă cu doi, peste 8.000 de români fără bani şi fără vacanţe.

de Redactia Observator

la 16.09.2019, 01:05

Vezi și

Zeci de agenţii de turism din România sunt la un pas să achite pagubele celei mai mari înşelătorii din domeniu. Agenţia OMNIA a lăsat, în urmă cu doi, peste 8.000 de români fără bani şi fără vacanţe. Judecătorii au decis în cazul unui dintre turiştii înşelaţi să-şi primească banii înapoi, nu mai puţin de 10 mii de euro. Alţi aproape 300 de păgubiţi, parte în dosar, aşteaptă şi ei să li se facă dreptate.

În urmă cu aproape doi ani, Daniel Soare a dat 10 mii de euro pe o vacanţă la care visa demult.

Biletele au fost cumpărate de la o agenţie de turism din Tulcea care lua pachetele printr-o altă agenţie, OMNIA. Surpriză, însă. Înainte să plece, bărbatul a aflat că OMNIA s-a închis iar excursiile nu au fost achitate. Mii de oameni s-au trezit atunci că au rămas şi fără bani, şi fără vacanţă.

Aproape 8500 de persoane au fost implicate în dosarul agenţiei de turism. Iar pagubele calculate ating aproape 7,5 milioane de euro.

În acest caz bărbatul a dat în judecată agenţia din Tulcea cu care a avut contract. Instanţa i-a dat dreptate iar acum omul trebuie să primească înapoi contravaloarea biletelor, peste 10 mii de euro.

„Obligă pârâta să restituie reclamantelor suma de 33.207 lei, 2.061 euro şi 2.060 euro, echivalentul în lei la cursul BNR de la data plăţii, reprezentând contravaloare servicii achitate, împreună cu dobânda legală aferentă, calculată de la data de 29.05.2018 şi până la plata efectivă. Obligă pârâta să plătească reclamantelor cheltuieli de judecată în cuantum de 2.167,18 lei reprezentând taxă judiciară de timbru plus onorariu avocat", se afirmă în verdictul Judecătoriei Sectorului 1.

Alţi 300 de păgubiţi au dat în judecată Omnia sau agenţiile partenere. Peste 30 de firme de turism sunt implicate în dosar şi ar putea să fie obligate să achite daune de zeci de mii de euro.

Patronul OMNIA, acuzat în 2017 că a furat banii de vacanţe ai oamenilor s-a sinucis la scurt timp după ce înşelătoria a ieşit la iveală. A explicat într-un bilet de adio că investise întreaga sumă la bursă şi că ulterior a pierdut banii. Cazul OMNIA este cea mai mare înşelătorie din turism în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Românii înșelați de agenţia de turism OMNIA vor fi despăgubiţi