Doi români morți, un rănit și un copil dispărut, după ce două ambarcațiuni s-au ciocnit la Gerstheim, în Franța (Video)

De Cristian Ionescu.
Publicat: 30.05.2019, 23:33.
Actualizat: 30.05.2019, 23:42

Trei persoane au murit și un copil este dat dispărut, după ce două bărci s-au ciocnit pe Rin, între Germania și Franța, la Gerstheim.Salvatorii francezi și germani au declanșat căutările pentru copilul dispărut, iar Consulatul General al României la Strasbourg confirmă decesul a doi cetățeni români.

Doi români morți, un rănit și un copil dispărut, după ce două ambarcațiuni s-au ciocnit la Gerstheim, în Franța

TFI

Trei persoane au murit și un copil este dat dispărut, după ce două bărci s-au ciocnit pe Rin, între Germania și Franța, la Gerstheim.

Salvatorii francezi și germani au declanșat căutările pentru copilul dispărut, iar Consulatul General al României la Strasbourg confirmă decesul a doi cetățeni români.

Doi români morți, un rănit și un copil dispărut la Gerstheim, în Franța

O barcă în care se aflau doi adulți și doi copii s-a scufundat în apropierea orașului francez Gerstheim, potrivit unei informări a Poliției. Cauza ar fi lovirea de o altă ambarcațiune, însă informațiile sunt încă neclare în acest moment în privința motivului scufundării bărcii.

S-a constatat decesul a 3 persoane: o fetiță de 6 ani, un adult care se afla pe vas și încă o persoană care ar fi sărit să-i ajute pe cei căzuți în apă, informează poliția regională. Două dintre cele 3 persoane decedate aveau cetățenie română.

De asemenea, un adult a fost spitalizat, iar celălalt pasager al bărcii, o minoră, lipsește, potrivit primelor informații.

Elicopterele, scafandrii, polițiștii și pompierii sunt implicați într-o căutare extinsă, potrivit serviciului regional de salvare francez pentru regiunea Bas-Rhin.

Accidentul a survenit la scurt timp după ce o navă de croazieră plină de turiști sud-coreeni s-a ciocnit cu o altă navă de croazieră în Budapesta, lăsând șapte morți și 21 de dispăruți.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.