Antena Meniu Search
x

Români revoltați în aglomerația de la Nădlac. ”Apă nu, mâncare nu. De 14 ore”

Scandal şi haos în Vama Nădlac. După relaxarea măsurilor privind circulaţia oamenilor în Uniunea Europeană, mii de români au aşteptat ore în şir la cozi interminabile ca să plece, la muncă, în străinătate. Nici la intrarea în ţară, lucrurile nu au stat mai bine. Revoltaţi, oamenii s-au certat cu jandarmii şi nu au mai ţinut cont de vreo regulă de distanţare socială.

Iulia Dumitrașcu
de Iulia Dumitrașcu

la 16.05.2020, 21:29

Vezi și
  • Unii au așteptat la coadă și 14 ore.
  • Vămile Nădlac 2 și Borș au fost deschise sâmbătă seară.

Ţipete, claxoane şi scandal. A fost haos în Vama Nădlac. Sute de oameni au aşteptat chiar şi şapte ore ca să intre în ţară. Chiar dacă s-au deschis patru benzi pentru fluidizarea traficului, cozile au fost kilometrice.

Revoltaţi, oamenii au început să huiduie şi să scandeze lozinci împotriva autorităţilor. De la o oră la alta revolta oamenilor creşte. Sunt nemâncaţi, obosiţi şi pe drum de mai bine de 10 ore. Unii dintre ei chiar s-au urcat pe autoturisme şi scandează: cer să intre în România cât mai repede.

”Apă nu, mâncare nu. De 14 ore. Ce înseamnă asta?”, spune un bărbat.

”E normal cu teste de coronavirus negative să ne pună în izolare?”, întreabă pasagera unei mașini.

Sătui să aştepte, s-au înghesuit la tonetele poliţiştilor de frontieră, ca să li se verifice actele. Nu au mai ţinut cont de nicio regulă: au stat lipiţi unii de ceilalţi şi măştile de protecţie şi le-au ţinut mai mult sub bărbie.

”Aşteptăm de 6 ore aici. Suntem trataţi mai bine de vecinii ungari”, exclamă un bărbat.

”Vameşii îşi bat joc de oameni. Suntem mii de oameni, nu e doar o persoană. Ce-avem râie? Avem scarlatină?”, strigă un alt călător.

”La aşa ceva nu ne-am aşteptam, mă simt foarte obosită şi epuizată”, declară o pasageră.

”Venim, aducem bani în ţară şi uite suntem trataţi ca câinii. Mai rău”, spune un alt român.

Oamenii sunt revoltaţi pentru că li se cere să completeze declaraţii ca să intre în România.

”Noi muncim în străinătate, aducem bani și uitați cum ne tratează”, declară un alt român revoltat.

Horia Timiş, director DSP Arad: Putem sa recomandam sa se deschida si alte puncte. Aglomerația e foarte mare și reprezintă un risc epidemiologic.

Gheorghe Stoian, prefectul Aradului: Din pacate vin foarte multi, e o aglomeratie destul de mare, sper sa se reglementeze incet-incet in perioada urmatoare.

Coadă de 8 kilometri a fost şi pe sensul de ieşire din ţară. Mii de români au profitat de măsurile de relaxare şi au pornit spre locurile de muncă din Italia, Germania, Franţa sau Anglia.

În ultimele 24 de ore, prin Vama Nădlac 1, au intrat în ţară peste 2600 de persoane. 600 dintre ei au trecut graniţa pe jos. Dacă în stare de urgenţă, mergeau direct în carantină instituţionalizată, acum pot opta pentru izolarea la ei acasă. Însă trebuit să îşi asigure singuri transportul.

În urma aglomerației de la Nădlac I, autoritățile au decis sâmbătă seară să redeschidă și punctele de frontieră de la Nădlac II și Borș.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Români revoltați în aglomerația de la Nădlac. ”Apă nu, mâncare nu. De 14 ore”