Antena Meniu Search
x

România a închis spațiul aerian pentru Rusia

Începând cu ora 15:00, România a închis spațiul aerian pentru Rusia, în contextul conflictului cu Ucraina. Excepție de la această măsură fac zborurile umanitare și cele de urgență.

de Redactia Observator

la 26.02.2022 , 15:38

România începe procedurile de suspendare a dreptului de survol pentru Rusia
România începe procedurile de suspendare a dreptului de survol pentru Rusia - Captură video

UPDATE 15:35. În contextul conflictului din Ucraina, Guvernul României a decis suspendarea ,,Acordului între Guvernul RS România și Guvernul URSS privind transporturile aeriene civile, semnat la București la 22.12.1976”. În consecință, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a emis NOTAM prin care, începând cu ora 15:00, spațiul aerian al României a fost închis pentru toate zborurile regulate, cu sau fără aterizare pe aeroporturile din țară, pentru aeronavele operatorilor înregistrați in Federația Rusă. Excepție de la această măsură fac zborurile umanitare și cele de urgență".

Știre inițială

"România a început procedurile de suspendare a dreptului de survol deasupra teritoriului său, precum şi a dreptului de aterizare pe teritoriul României pentru aeronavele care aparţin companiilor din Federaţia Rusă", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, sâmbătă, după şedinţa Task Force pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară rusă din Ucraina.

Articolul continuă după reclamă

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

El a precizat că aceste proceduri se vor derula în cursul zilei de sâmbătă.

"De asemenea, România urmează să demareze procedurile de retragere din Banca Internaţională de Investiţii", a adăugat Cărbunaru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Evenimente » România a închis spațiul aerian pentru Rusia