Antena Meniu Search
x

Video Un bărbat rus le cere iertare în genunchi ucrainenilor: "Rusia vrea pace. Putin vrea război!"

Zeci de mii de oameni au ieșit pe străzi şi au protestat în fața ambasadelor Moscovei pentru a condamna invazia ordonată de Vladimir Putin în Ucraina. Oamenii le cer iertare ucrainenilor pentru toată teroarea pe care o îndură în aceste zile şi îşi arată regretul şi dezacordul faţă de deciziile preşedintelui lor. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 26.02.2022, 13:58

Captură video
Un bărbat rus le cere iertare în genunchi ucrainenilor: "Rusia vrea pace. Putin vrea război!" - TikTok/ _m_a_richka

Mii de oamenii din toate colțurile lumii au protestat în fața ambasadelor Moscovei şi au cerut retragerea trupelor armate din Ucraina. În Rusia, oamenii riscă să fie acuzaţi de trădare, după ce Ministerul de interne a interzis orice manifestare împotriva războiului. Imagini filmate în marile oraşe ruseşti surprind arestări brutale în rândul demonstranţilor.

Videoclipul din timpul manifestaţiilor în sprijinul Ucrainei a devenit viral pe internet. În filmare, un bărbat înfășurat în drapelul rusesc protestează împotriva războiului pornit de Rusia în Ucraina şi le cere iertare ucrainenilor pentru acțiunile agresive ale liderului său. Mai multe persoane care au asistat la întreg momentul i-au susţinut cuvintele şi au scandat împreună „Glorie Ucrainei – Slavă eroilor”. După aceea, au continuat să scandeze „Rusia fără Putin”, „Ucraina liberă” sau "Rusia vrea pace. Putin vrea război!"

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

„Vreau să mă aşez în genunchi şi să îmi cer iertare, pentru ceea ce acest nenorocit v-a făcut vouă. Nu am vrut să îl alegem pe el. El nu este preşedintele nostru. Vă rog iertaţi-ne. Glorie Ucrainei! Rusia fără Putin!”, a strigat bărbatul, aşezat în genunchi şi ţinând pe umeri steagul rusesc.

 Oamenii au protestat în 54 de oraşe deşi autorităţile ruse au avertizat că vor reprima orice manifestaţie organizată împotriva războiului din Ucraina. Peste 1.700 de oameni au fost arestaţi.

În Georgia, localnicii retrăiasc clipe negre din propriul război cu Rusia din 2008

Mii de oameni s-au adunat şi în capitala Georgiei. Pentru ei, atacul din Ucraina este un deja-vu. O ocazie nedorită să retrăiască clipe negre din propriul război cu Rusia din 2008, relatează news.ro.

Este datoria noastră morală și, de asemenea, interesul nostru național să fim aici și să ne facem auziţi atunci când imperiul răului care vizează națiunea ucraineană, dar, în general, vizează libertatea în lume, întreaga lume liberă”, a declarat un manifestant.

In Franţa, Germania sau Marea Britanie, monumente simbol au fost luminate în culorile steagului Ucrainean. Ucrainenii şi nu numai au protestat şi în faţa Ambasadei Rusiei din Liban unde trăiesc, în acest moment, aproximativ 7.500 de ucraineni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Un bărbat rus le cere iertare în genunchi ucrainenilor: "Rusia vrea pace. Putin vrea război!"