Antena Meniu Search
x
LIVE

România, la coada clasamentului celor mai sigure țări din lume pe timp de pandemie

România se află la coada clasamentului celor mai sigure țări din lume pe timp de pandemie de coronavirus. Astfel, țara noastră ocupă locul 74, din 100, potrivit topului realizat la începutul lunii septembrie de un think-tank din Londra, Deep Knowledge Group.

De Ana Maria Ghiarasim la 08.09.2020, 11:23
România, la coada clasamentului în topul celor mai sigure țări pe timp de pandemie
România, la coada clasamentului în topul celor mai sigure țări pe timp de pandemie - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • România se află pe locul 74, din 100, în topul celor mai sigure țări din lume pe timp de pandemie.
  • Deep Knowledge Group a anunțat că a luat în calcul mai mulți factori sociali, economici și politici.

Clasamentul desemnează Germania ca fiind cea mai sigură țară din lume în acest moment. Germania este urmată îndeaproape de Noua Zeelandă și Coreea de Sud. 

Elveția, care a fost prima în clasamentul din luna iunie, a coborât pe locul patru. Japonia este a cincea țară, iar Australia și China sunt pe locul șase și șapte.

Înaintea României se află și Statele Unite ale Americii, pe locul 55, Ungaria (25), China (7), Malaezia (46) și Ucraina (64).

Bulgaria este pe locul 77, după România, la fel și Republica Moldova, care ocupă locul 97.

În topul din luna iunie al aceluiași think-tank din Londra, România se afla pe locul 57.

Topul este citat de prestigioasa revistă Forbes.

Potrivit specialiștilor, clasamentul Deep Knowledge Group nu ia în calcul neapărat numărul de infecții ori de decese cauzate de noul coronavirus. Mai degrabă este vorba despre o serie complexă de evaluări asupra mai multor factori medicali, economici și politici. Adunate, acestea măresc sau scad scorul unei țări. Tocmai de aceea, spun oamenii de știință, țări puternic lovite de Covid-19 se regăsesc acum în topul clasamentului. 

Luni, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că au fost înregistrate 883 cazuri noi cu coronavirus în ultimele 24 de ore şi 33 de morţi, numărul total al persoanelor infectate cu SARS CoV-2 în România ajungând la 95.897 de cazuri.

De la debutul pandemiei și până acum, 3.926 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au murit în România.

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » România, la coada clasamentului celor mai sigure țări din lume pe timp de pandemie