Antena Meniu Search
x

Document România va trimite medicamente și dezinfectanți în Ucraina, asistență umanitară de urgență

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat luni seara acordarea de asistență umanitară de urgență pentru Ucraina. Vor fi trimise autorităților de la Kiev medicamente și dezinfectanți.

de Redactia Observator

la 21.02.2022, 20:25

premierul Nicolae Ciucă
România va trimite medicamente și dezinfectanți în Ucraina, asistență umanitară de urgență - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta (arhivă)

Potrivit CNSU, ajutorul umanitar a fost solicitat de autoritățile de la Kiev, prin Mecanismul European de Protecție Civilă și prin Centrul Euro-Atlantic de Coordonare și Răspuns la Dezastre.

Ajutoarele sunt acordate cu titlu gratuit, iar transportul va fi asigurat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pe cale rutieră. Fondurile necesare executării misiunii de asistență internațională se alocă din bugetul Ministerului Afacerilor Interne, prin structurile competente.

Potrivit anexei la hotărâre, România va trimite în Ucraina analgezice, antiinflamatoare și anitibiotice. De asemenea, vor fi trimise și substanțe dezinfectante.

Cum arată hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Pe acelaşi subiect

Art. 1 – (1) Se aprobă acordarea asistenței internaționale, cu titlu gratuit, pentru Ucraina, constând în cantitățile de produse medicale prevăzute în anexa la prezenta hotărâre.

(2) Transportul cantităților de produse prevăzute la alin. (1) se asigură de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pe cale rutieră, cu mijloace auto din dotare.

Art. 2 – Fondurile necesare executării misiunii de asistență internațională se alocă din bugetul Ministerului Afacerilor Interne, prin structurile competente. 

Art. 3 – (1) Prezenta hotărâre se comunică structurilor competente din Ministerul Afacerilor Interne, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

(2) Ministerul Afacerilor Externe sprijină, prin reprezentanțele diplomatice ale României în Ucraina, procesul de finalizare a documentației aferente realizării asistenței internaționale oferite de către România.

Documente: Anexa la HCNSU nr. 8 din 21.02.2022 (1).pdf

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » România va trimite medicamente și dezinfectanți în Ucraina, asistență umanitară de urgență