Antena Meniu Search
x

Video România vrea să cumpere 7 drone de 300 de milioane de euro. Sunt produse la Bacău şi pot fi dotate cu rachete

În plin conflict ruso-ucrainean, România vrea să cumpere drone militare. Şapte aeronave fără pilot, care efectuează misiuni de supraveghere şi recunoaştere, dar care pot fi dotate şi cu armament, vor ajunge în dotarea forţelor terestre române.

de Redactia Observator

la 15.03.2022, 20:23

Vezi și

Prima dintre drone, aeronava Watchkeeper X

După mai multe oferte depuse doar două tipuri de aeronave fără pilot au rămas în cursă. Ambele produse de aceeaşi firmă israeliană, ELBIT.

Drona militară poate zbura la aproximativ 5 mii de metri altitudine. Camera de supraveghere poate lucra la o viteză a dronei de aproape 85 de kilometri pe oră. A acționat în teatre de operațiuni precum Irak și Afganistan, iar mai recent în Mali. Aeronava fără pilot poate fi dotată inclusiv cu rachete.

Drona militară Hermes 450, produsă tot la Bacău

Al doilea model produs de aceeaşi companie se numeşte Hermes 450. Poate sta în aer până la 30 de ore. Are o viteză de croazieră de 130 de kilometri pe oră, o autonomie de 17 ore, zboară la maximum 5500 de metri şi poate fi înarmată cu rachete de tip hellfire.

Drona militară are peste 600 de mii de ore de zbor în diferite teatre de război. Avem nevoie de aceste aparate în special în misiuni de supraveghere dar şi în misiuni de sprijin pentru forţele terestre. Foarte important, dronele vor fi produse integral în România, la Aerostar Bacău.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » România vrea să cumpere 7 drone de 300 de milioane de euro. Sunt produse la Bacău şi pot fi dotate cu rachete