Antena Meniu Search
x

Video Românilor le plac cumpărăturile online. ”Sunt produse pe care le găsesti doar pe Internet, nu în magazine”

Am ajuns să facem tot mai multe cumpărături online, ba chiar am devenit fideli acestui mod de a face shopping. Pentru mulţi dintre noi, nu există lună fără o comandă plasată, comoditatea sau ofertele găsite pe Internet fiind printre principalele motive pentru care alegem coşul de cumpărături virtual.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 15.01.2022, 21:13

Vezi și

”Am multe cumpărate! Mi-am făcut de cap!”. Gabriela a venit la cumpărături într-un centru comercial din Capitală. Recunoaşte totuşi că e o excepţie, de obicei cumpără totul online. Numai luna trecută a plasat peste 15 comenzi, pentru care a cheltuit câteva mii de lei.

Gabriela, clientă: ”În ultima perioadă am cumpărat foarte des de pe internet. Sunt multe produse pe care le găsesti doar pe Internet, nu se găsesc în magazine”.

60% dintre românii din mediul urban plasează cel puțin o comandă pe lună 

Raluca Radu, specialist e-commerce: ”Au venit foarte mulți noi cumpărători online. Și aici a fost vestea bună. Că majoritatea au continuat sa cumpere”.

Pe acelaşi subiect

Madălina Chițac, reporter Observator: ”Treptat, internetul devine un mediu favorit pentru a face cumpărături. 60% dintre cei care locuiesc in mediul urban spun ca lunar plaseaza cel putin o comanda. Iar motivele sunt multiple. În primul rand comoditatea. 59% dintre respondenti spun ca acesta e motivul pentru care prefera sa faca aceste cumparaturi de pe internet. Asta in timp ce 55% spun ca vor sa evite aglomeratia din magazine, iar 48% sunt de parere ca pe internet gasesc preturi mai bune”.

Cristina se ocupă de un site de produse cosmetice, de unde pleacă lunar mai bine de cinci mii de comenzi.

Cristina Bombeanu, reprezentant magazin online: ”Foarte multe vânzări din offline s-au mutat în online. Și am observat creșteri de la un an la altul. Anul acesta suntem cu o creștere de 25-30% versus anul precedent”.

Top produse cumpărate online

Pe lângă cosmetice, românii caută haine, electronice şi electrocasnice. România a avut anul trecut cel mai rapid ritm de creştere a comerţului electronic din UE.

Raluca Radu, specialist e-commerce: ”A crescut numărul de magazine online. De la 5 mii, acum au trecut de 10 mii”.

Piaţa comerţului online de la noi din ţară a ajuns la şase miliarde de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Românilor le plac cumpărăturile online. ”Sunt produse pe care le găsesti doar pe Internet, nu în magazine”