Antena Meniu Search
x

Şefa secţiei de ATI de la Sf. Pantelimon a spus cine ar fi dezvăluit scandalul: "Avem de înfruntat furia unei singure persoane"

Criminaliştii şi procurorii s-au întors astăzi la Spitalul Pantelimon să ridice noi probe - aparatură medicală, fişe şi camere de supraveghere. Toate trebuie să facă lumină în cel mai mare scandal din sistemul medical românesc. Pe medici îi acuză unii colegi că au scăzut intenţionat dozajul unui medicament vital şi, din acest motiv, au murit 17 oameni. Şefa secţiei de Terapie Intensivă susţine însă că toate acestea sunt doar invenţii ale doctoriţei care a ocupat funcţia înaintea ei. 

de Redactia Observator

la 13.04.2024, 19:27

Vezi și

Criminaliştii au ridicat aparatura medicală folosită pentru cei 17 pacienţi decedaţi în perioada 4-7 aprilie, au luat seriile injectomatelor prin care s-a administrat noradrenalina care îi ţinea în viaţă, dar şi imaginile de pe camerele de supraveghere de la ATI. 

Bianca Iacob, reporter Observator: Munca poliţiştilor de la serviciul Omoruri este extrem de delicată, iar investigaţia lor se face cu precizie chirugicală. Nicio probă nu trebuie tratată superficial, iar concluziile trebuie să fie clare, fără să lase loc de nicio posibilă interpretare. Vorbim de o anchetă în care sunt acuzaţii cum nu s-a mai întâlnit în ţara noastră. Iar în joc nu este doar prestigiul unui spital, ci a întregului sistem de sănătate. 

Surse Observator spun că, în sesizarea trimisă către managementul spitalului şi Parchet, de către directoarea de îngrijiri medicale, Camelia Stamatoiu, este menţionat un singur medic care ar fi micșorat intenţionat dozele. O asistentă ar fi confirmat la audieri acuzaţia. Şefa secţiei ATI susţine că pacienţii au fost îngrijiţi corespunzător şi că totul a pornit de la o dispută internă.

Florina Pompilian, şef Secţie ATI Spitalul Pantelimon: Sunt nişte conflicte în secţie, nelegate de pacienţi, de activitatea medicală între colectivul nostru şi fosta şefă de secţie. 

Medicul Florina Pompilian a scris şi pe Facebook de unde ar fi pornit acuzaţiile: "Avem încă de înfruntat furia unei singure persoane care nu a făcut decât să blameze, să denatureze adevărul, să discrediteze activitatea întregului spital. Au fost situaţii "de noaptea minţii": jigniri, ameninţări, chiar violenţă fizică!"

Medicul face referire la Antoaneta Voicu, care a condus Terapia Intensivă înaintea ei. În replică, doctoriţa Voicu a transmis o notificare prin intermediul avocaţilor în care reclamă că este supusă la cyberbullying din partea colectivului. 

Antonie Popescu, avocatul Antoanetei Voicu: Există două persoane, două doamne asistente medicale care au reclamat la Parchet asta. Doamna doctor probabil că va da o declaraţie şi la Parchet. A reclamat doar presiunile pe care conducerea spitalului le-a făcut asupra dânsei. 

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătăţii: Nu ne reglăm noi problemele de natură personală pe spatele pacienţilor. Este absolut intolerabil să pui în pericol încrederea in personalul medical dacă tu ai un interes personal.

Potrivit surselor Observator, în primele trei luni ale anului, din 603 internări, 170 de pacienţi au decedat. Ministrul Sănătăţii confirmă că media deceselor la spitalul Pantelimon este de 3,5 pe zi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 12 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Şefa secţiei de ATI de la Sf. Pantelimon a spus cine ar fi dezvăluit scandalul: "Avem de înfruntat furia unei singure persoane"