Antena Meniu Search
x

Rulotă în flăcări la Mamaia. Ce a provocat explozia care ar fi putut produce o tragedie

Scene de groază într-un camping din Mamaia. O rulotă a sărit efectiv în aer şi a creat panică printre turişti. Vehiculul a luat foc iar incendiul se putea extinde în orice clipă. Alarma s-a dat în jurul orei 19.

Vezi și

Scene de groază într-un camping din Mamaia. O rulotă a sărit efectiv în aer şi a creat panică printre turişti. Vehiculul a luat foc iar incendiul se putea extinde în orice clipă. Alarma s-a dat în jurul orei 19. Rulota era parcată sub un copac care a luat foc şi el în urma deflagraţiei.

Erau aproape 50 de turişti în campingul din nordul staţiunii Mamaia când o explozie puternică a creat panică. În doar câteva secunde, flăcări de câţiva metri au cuprins rulota tractată de o maşină. Martorii nu ştiau dacă înăuntru sunt prinşi oameni. Iar focul s-a extins rapid. 

Proprietarii sunt doi bucureşteni, soţ şi soţie. Erau plecaţi când rulota a sărit în aer. Când s-au întors, femeia a făcut atac de panică şi a avut nevoie de îngrijirile medicilor. 

Când a explodat butelia, o bucată din butelie, o bucată de tablă încinsă, a retezat copacul

Arzătorul a ajuns tocmai în capătul celălalt, în parcare, pe maşină, povesteşte un martor.

Anca Chirita, purtător de cuvant ISU Dobrogea

S-a stabilit o cauză probabilă ca fiind un scurtcircuit electric la tablou, o suprasolicitare sau cabluri neizolate corespunzător.

Astfel de improvizaţii pot ucide în doar câteva secunde. Pe litoral, sunt sute de familii care îşi petrec vara în rulote. Anul trecut, la sfârşitul sezonului estival, tot în Mamaia, o fetiţa de şase ani a murit în incendiul aprins în rulota în care stătea cu părinţii şi fratele mai mic. Tatăl ei s-a stins după o săptămână, la spital. Iniţial, s-a spus că bărbatul ar fi confundat uleiul cu benzina, pe care ar fi turnat-o în tigaie. Apoi, că instalaţia de apă s-ar fi defectat în timp ce mama făcea duş. Femeia şi fiul de patru ani s-au salvat în ultima clipă. 

Este indicat să verificaţi instalaţiile din rulotă înainte să plecaţi în vacanţă. Şi să închideţi butelia de gaz atunci când nu o folosiţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Rulotă în flăcări la Mamaia. Ce a provocat explozia care ar fi putut produce o tragedie