Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Minivacanţa de Rusalii, încasări mici pe litoral. Hotelierii au ieşit fără profit

Hotelierii de pe Litoral au aşteptat 50 de mii de turişti de Rusalii, dar la malul mării au ajuns semnificativ mai puţini. Vremea schimbătoare şi preţurile mari i-au făcut pe cei mai mulţi să opteze pentru agroturism, iar pe ceilalţi - să aleagă staţiunile balneare.

de Redactia Observator

la 29.05.2018 , 23:16

Hotelierii de pe Litoral au aşteptat 50 de mii de turişti de Rusalii, dar la malul mării au ajuns semnificativ mai puţini. Vremea schimbătoare şi preţurile mari i-au făcut pe cei mai mulţi să opteze pentru agroturism, iar pe ceilalţi - să aleagă staţiunile balneare. Speranţele patronilor de hoteluri de la malul mării se agaţă acum de minivacanţa de 1 Iunie, când şi vremea se anunţă frumoasă.

Vacanţa de Rusalii a fost la înălţime pentru turiştii care au ales un hotel de cinci stele, cu jacuzzi în aer liber. Relaxarea de câteva sute de euro pe noapte a făcut toţi banii, dovadă că au fost oaspeţi care şi-au prelungit şederea la malul mării. Au fost 30 de mii de turişti în aceste zile în staţiunile pe Litoral, mult sub aşteptările hotelierilor. 

DUMTRU IVĂNESCU, hotelier

Vezi și

Am avut un grad de ocupare de 35 la suta. Am vazut ce lipsuri avem, ce personal ne mai trebuie. 

Un hotel de trei stele din statiunea Mamaia are in total 300 de camere, iar in vacanta de Rusalii au fost ocupate doar 60. Prea putin, spune administratorul. De profit nici nu poate fi vorba, abia reuseste sa plateasca salariile angajatilor. 

Au fost de două ori mai puţini turişti pe Litoral de Rusalii, faţă de 2016, când s-a atins recordul absolut din ultimii 25 de ani. Atunci încasările au trecut de 3 milioane de euro. Anul acesta, n-au ajuns nici la jumătate. 

ELENA LUIZA OPREA, manager vânzări la un hotel din Mamaia

Ne asteptam pentru ca nici vremea nu a fost foarte buna. 

În toată ţara, au fost o sută de mii de turişti care au cheltuit 4 milioane de euro, în diferite destinaţii. Cei mai mulţi, 40 de mii au optat pentru agroturism, unde încasările totale de Rusalii au trecut de 1 milion de euro. 

Speranţele patronilor de hoteluri de pe Litoral se îndreaptă acum spre minivacanţa de 1 iunie. În bucătăriile restaurantelor sunt testate deja reţetele verii. 

Acolo unde nu este calitate, intră inspectorii de la protecţia consumatorului. Opt restaurante din Eforie Nord au fost închise. O sută de kilograme de alimente au fost distruse. Printre ele şi carne expirată de doi ani, care urma să ajungă în farfuriile turiştilor. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Minivacanţa de Rusalii, încasări mici pe litoral. Hotelierii au ieşit fără profit