Antena Meniu Search
x

Update S-a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cei veniți din Turcia vor intra în carantină timp de 14 zile

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, în şedinţa de joi, Hotărârea nr. 22 ce actualizează, printre altele, lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Persoanele care vin din aceste zone vor intra automat în carantină pe teritoriul României, timp de două săptămâni. Documentul a fost aprobat în ședința de Guvern de astăzi.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 08.04.2021, 20:42

lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat
Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 22 din 8.4.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) - Shutterstock
  • Pe listă intră Turcia, una din țările preferate de turiștii români
  • Decizia CNSU intră în vigoare pe data de 13 aprilie 2021

"Prin acest act se propune prelungirea stării de alertă şi a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. De asemenea, a fost aprobată lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea", a transmis, joi, CNSU.

Astfel, pe actuala listă se regăsesc:

Curaçao

Bonaire, Saint Eustatius and Saba

San Marino

Ungaria

Uruguay

Estonia

Polonia

Serbia

Iordania

Bermuda

Wallis and Futuna

Andorra

Muntenegru

Aruba

Cehia

Franța

Bahrain

Suedia

Bulgaria

Macedonia de Nord

Bosnia and Herzegovina

Slovenia

Kosovo

Cipru

Isle of Man

Liban

Olanda

Turcia

Palestina

Croatia

Belgia

Seychelles

Republica Moldova

Chile

Austria

Italia

Monaco

Luxemburg

Ucraina

Brazilia

Puerto Rico

Armenia

Kuweit

Africa de Sud

Guvernul pregătește prelungirea Stării de Alertă

Prin Hotărârea nr. 22 se propune și prelungirea Stării de Alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Art.1 - Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.04.2021.

Art.2 - Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARSCoV-2, necesar a fi adoptate începând cu data de 13.04.2021, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa nr.1.

Art.3 - Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa nr. 2.

Art.4 - Anexa la Hotărârea nr. 9 din 11.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, modificată prin Hotărârea nr. 21 din 02.04.2021, se modifică și se înlocuiește cu lista prevăzută în anexa nr. 2.

Art.5 - Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » S-a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cei veniți din Turcia vor intra în carantină timp de 14 zile