Antena Meniu Search
x

S-a deschis Transfăgărășanul. Condițiile puse turiștilor care tranzitează zona muntoasă

Veste bună pentru turişti. De astăzi, se va putea circula pe Transfăgărășan, inclusiv în zona alpină, cuprinsă între Bâlea Cascadă și Piscul Negru. Circulaţia va fi permisă între orele şapte dimineaţa şi nouă seara, iar în cazul unei vremi nefavorabile drumul va fi închis temporar pentru a evita producerea unui accident. Autorităţile recomandă şoferilor să conducă cu atenţie, mai ales că anul acesta a crescut numărul urşilor care stau sau pe plimbă pe drum. La sfârşitul săptămânii trecute s-a redeschis şi Transalpina. Pe sectorul dintre Rânca şi Curpăt se poate circula pe timpul zilei. 

de Redactia Observator

la 07.06.2024 , 07:25

șoseaua Transfăgărășan
S-a deschis Transfăgărășanul. Condițiile puse turiștilor care tranzitează zona muntoasă - Shutterstock (arhivă)

Direcţia Regionala de Drumuri şi Poduri (DRDP) anunţă că, de vineri, se deschide traficul pe DN 7 C, Transfăgărăşan, dar maşinile pot circula între Bâlea Cascadă şi Piscul Negru doar între orele 7.00 şi 21.00. Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, face apel la turişti să nu hrănească urşii din zonă.

"De vineri, 07.06.2024, începând cu ora 07:00 se deschide circulaţia pe Transfăgărăşan, inclusiv în zona alpină, cuprinsă între Bâlea Cascadă (SB) şi Piscul Negru (AG). Precizăm că circulaţia va fi permisă doar pe timpul zilei, între orele 07:00 – 21:00, iar în cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar până când vremea va permite redeschiderea drumului în condiţii de siguranţă", a transmis DRDP Braşov.

Avertisment pentru turiștii care merg pe Transfăgărășan

Articolul continuă după reclamă

Drumarii cer şoferilor să circule cu atenţie, mai ales având în vedere că anul acesta a crescut numărul urşilor care se deplasează şi chiar staţionează pe partea carosabilă.

"În cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar până când vremea va permite redeschiderea drumului în condiţii de siguranţă. Fac apel din nou apel la cei care tranzitează Transfăgărăşanul să nu încerce să hrănească urşii care staţionează în zona drumului pentru a nu provoca reacţii periculoase din partea acestora", a transmis, la rândul său, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Evenimente » S-a deschis Transfăgărășanul. Condițiile puse turiștilor care tranzitează zona muntoasă