Antena Meniu Search
x

Video Şapte din 10 companii mari din România își vor recompensa angajaţii cu primă sau cadouri de Crăciun. Bugetarii, săriţi din "schemă"

Şapte din 10 companii mari din România vor să îşi recompenseze angajaţii cu primă sau cadouri de Crăciun. De la bani până la daruri-experienţe, îşi vor arăta astfel aprecierea pentru munca dintr-un an întreg. Bugetarii nu mai primesc, însă, prime sau al 13-lea salariu. Ordonanţa de austeritate le-a tăiat beneficiile.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 10.12.2023, 20:14

Vezi și

Bogdan a primit deja cadoul de Crăciun din partea companiei la care lucrează - un mare retailer alimentar. Angajat de şase ani la departamentul recrutare, a fost obişnuit să primească o recompensă.

Bogdan, angajat: Am primit câte ceva. Câte o atenţie. Atât financiară, cât şi la modul ăsta. E necesar şi important să ştii că se gândeşte compania la tine. Şi că eşti răsplătit cu ceva.

Estera Anghelescu, director recrutare companie retail alimentar: Avem un buget pe care îl acordăm în zona de beneficii financiare şi non-financiare. Numai în luna decembrie avem un buget de 5 milioane de euro. Fiecare angajat primeşte un cadou de Crăciun. Cu produse din magazin. Dar şi o primă de Crăciun, de 250 de lei.

Alte companii le oferă salariaţilor bonusuri la final de an

Pe acelaşi subiect

Anduela Șerban, marketing manager companie cosmetice: Bonusurile sunt legate de realizarea obiectivelor financiare, de realizarea targetelor. Mai primim cadouri. Seturi de îngrijire personală.

Angajaţii primesc, în medie, între 250 şi 300 de lei.

Mădălina Chițac, reporter Observator: Legea prevede că fiecare companie poate să ofere de sărbători cadouri angajaţilor. Numai că există un plafon deja stabilit. suma de 300 de lei, bani care nu sunt impozitaţi de stat.

În unele cazuri, angajaţii primesc şi bonuri-cadou pentru copii

Anduela Șerban, marketing manager companie cosmetice: Este o formă de mulţumire pentru munca prestată în companie. Angajaţii sunt mulţumiţi, sunt încântaţi.

Alte companii le oferă angajaţilor daruri de Crăciun cu adevărat memorabile - cursuri de fotografie sau drifturi, de exemplu.

Oana Pascu, reprezentant magazin specializat în cadouri: Într-un buget pe care compania îl poate aloca, noi definim experienţele care se încadrează şi destinatarul îşi poate alege experienţa dorită. Adrenalină, experienţe de relaxare, experienţe gourmet de degustări speciale.

Angajaţii de la stat nu sunt, însă, la fel de norocoşi. Contractele colective de muncă nu prevăd prime sau cadouri de sărbători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Permisul auto, valabil 15 ani în loc de 10. Sunteţi de acord cu proiectul?

Observator » Evenimente » Şapte din 10 companii mari din România își vor recompensa angajaţii cu primă sau cadouri de Crăciun. Bugetarii, săriţi din "schemă"