Şase sirieni, prinşi când încercau să intre ilegal în România ascunşi printre frigiderele pe care un turc le transporta în Polonia

De Cristi Ioniţă.
Publicat: 30.01.2021, 14:35.
Actualizat: 30.01.2021, 14:37

Poliţiştii români de frontieră au anunţat că au prins şase sirieni care încercau să intre ilegal în România, ascunşi printre frigiderele pe care un turc le transporta în Polonia.

Migranţii sirieni au între 12 şi 39 de ani

Cei şase migranţi sirieni au fost predaţi autorităţilor bulgare

Poliţia Frontieră

Incidentul s-a produs în cursul zilei de vineri, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.

Un turc conducea un autocamion înmatriculat în Slovenia şi, conform documentelor de însoţire a mărfii, cetăţeanul turc transporta frigidere din Turcia în Polonia.

Nu mică le-a fost mirarea poliţiştilor români de frontieră când au descoperit că, printre frigiderele respective, erau ascunşi şase migranţi.

Ancheta a scos la iveală că este vorba despre şase sirieni, toţi de sex masculin, patru adulţi şi doi minori.

Sirienii au fost predaţi autorităţilor bulgare

Migranţii sirieni au între 12 şi 39 de ani, nu aveau documente de identitate şi au precizat că s-au urcat în autocamion fără ştirea şoferului, intenţionând să ajungă în Germania.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră au precizat că "polițiștii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, cetăţenii sirieni au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun".

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.