Antena Meniu Search
x

Şase sirieni, prinşi când încercau să intre ilegal în România ascunşi printre frigiderele pe care un turc le transporta în Polonia

Poliţiştii români de frontieră au anunţat că au prins şase sirieni care încercau să intre ilegal în România, ascunşi printre frigiderele pe care un turc le transporta în Polonia.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 30.01.2021, 14:37

Migranţii sirieni au între 12 şi 39 de ani
Cei şase migranţi sirieni au fost predaţi autorităţilor bulgare - Poliţia Frontieră
  • Cei şase sirieni prinşi că intenţionau să intre ilegal în România au fost predaţi autorităţilor bulgare.
  • Cei şase sirieni prinşi că intenţionau să intre ilegal în România voiau, de fapt, să ajungă în Germania.

Incidentul s-a produs în cursul zilei de vineri, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.

Un turc conducea un autocamion înmatriculat în Slovenia şi, conform documentelor de însoţire a mărfii, cetăţeanul turc transporta frigidere din Turcia în Polonia.

Nu mică le-a fost mirarea poliţiştilor români de frontieră când au descoperit că, printre frigiderele respective, erau ascunşi şase migranţi.

Ancheta a scos la iveală că este vorba despre şase sirieni, toţi de sex masculin, patru adulţi şi doi minori.

Sirienii au fost predaţi autorităţilor bulgare

Migranţii sirieni au între 12 şi 39 de ani, nu aveau documente de identitate şi au precizat că s-au urcat în autocamion fără ştirea şoferului, intenţionând să ajungă în Germania.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră au precizat că "polițiștii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, cetăţenii sirieni au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Şase sirieni, prinşi când încercau să intre ilegal în România ascunşi printre frigiderele pe care un turc le transporta în Polonia