Antena Meniu Search
x

Video Sătenii din Mureş s-au trezit cu ursul în curte, în plină zi. Un bărbat s-a urcat pe stâlp ca să scape cu viaţă: "Bine că nu a făcut ceva cu copiii"

Clipe de groază, ieri, într-un sat din Mureş. Un urs uriaş s-a plimbat prin curţile oamenilor, în plină zi, în căutare de hrană. Unul dintre localnici a avut tăria să scoată telefonul şi să-l filmeze, când a dat nas în nas cu animalul pe stradă. Ursul s-a oprit pentru câteva clipe, l-a măsurat din priviri, după care şi-a continuat drumul. Doar o minune a făcut ca nimeni să nu fie rănit. 

de Redactia Observator

la 15.11.2022, 07:56

Vezi și

Ursul şi-a început periplul din Ghindari în miez de zi. A trecut din curte în curte şi a sărit gard după gard, în căutare de hrană. Doamna Estela era acasă, cu nepoții, când sălbăticiunea i-a intrat în curte.

Săteancă: Eram la bucătărie să mâncăm cu copiii şi o dată a zburat ceva şi ursul a fost. A intrat prin grădină şi a fost ursul. În viaţa mea nu am văzut aşa ceva ca acum, ce mare a fost. 

Sătean: Bine că a dărâmat numai grădină si porţile, dar nu a făcut ceva cu copiii

Vass Imre - Primar Ghindari: A intrat din partea pădurii înspre gospodării, după a ieşit în stradă, din stradă iarăşi a intrat în gospodării, la mai multe, la trei, patru gospodării a intrat 

Pe acelaşi subiect

Un localnic a dat nas în nas cu ursul pe stradă

Bărbatul s-a speriat cumplit şi s-a urcat pe un stâlp, de unde l-a filmat. Disperaţi, mulţi săteni au sunat la 112 şi au început să facă gălăgie pentru a alunga fiara.

Sătean: A ieşit din curte, se vedea, acum nu prea se vede, dar s-au văzut urmele. A dărâmat gardul şi a intrat în şanţ

Sătean: Copiii aşa s-au speriat că nici azi-noapte nu au dormit 

Vass Imre - Primar Ghindari: Este posibil să se întoarcă, o să dăm şi un anunţ pentru locuitori, când află, să ne sune şi pe noi imediat, că e bine să alungăm dar e bine şi să fim în faţă şi noi şi poliţia, jandarmii, ca nu cumva să se întoarcă împotriva oamenilor 

Specialiştii spun că animalul era cel mai probabil rătăcit şi că, de obicei, nu atacă în plină zi.

Domokos Csaba - biolog: Este vorba de un urs adult, de peste 200 de kg, într-o condiţie foarte bună. Chiar dacă ar veni să atace animale domestice  nu ar face asta în timpul zilei şi era clar pe comportamentul lui că încerca să păstreze o distanţă faţă de oameni, era speriat, alerga, şi până la urmă a şi ieşit din intravilan 

Dacă ursul va continua să coboare în localitate, autorităţile vor lua în calcul varianta relocării sau chiar a împuşcării acestuia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Sătenii din Mureş s-au trezit cu ursul în curte, în plină zi. Un bărbat s-a urcat pe stâlp ca să scape cu viaţă: "Bine că nu a făcut ceva cu copiii"