Antena Meniu Search
x

Foto Jandarmeria a dat amenzi noi de 366.000 de lei, după analizarea imaginilor de la proteste

Jandarmeria Română a anunțat noi sancțiuni în urma protestelor organizate în ultimele patru zile în toată țara. Pentru încălcarea prevederilor legale au fost aplicate 891 de sancțiuni contravenționale, au explicat jandarmii.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 01.04.2021, 12:55

amenzi proteste
Un jandarm stă în față unui banner cu mesajul "Libertate" în timpul unui protest împotriva restricțiilor impuse de guvern că urmare a creșterii numărului de infecții cu COVID-19, în București, luni, 29 martie 2020 - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • MAI anunțase în cursul zilei de miercuri că au fost aplicate, în total, amenzi de circa 670.000 de lei

Jandarmeria a analizat imaginile de la protestele față de restricțiile COVID din toată țara și a aplicat noi sancțiuni. Pentru abateri petrecute în primele trei zile ale protestelor au fost aplicate sute de sancțiuni, în valoare totală de peste 366.000 de lei. De asemenea, au fost deschise mai multe dosare penale.

"În urma activităților de identificare a persoanelor participante la protestele din zilele de 28, 29 și 30 martie, care nu au respectat prevederile legale, la nivel național au mai fost aplicate de sancțiuni contravenționale, în valoare 366.550 lei. De asemenea, au fost întocmite actele de sesizare pentru două persoane care dețineau obiecte periculoase (infracțiunea de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase) la Iași, iar pentru alte două persoane (căte una din Târgoviște și Arad) pentru operațiuni fără drept cu obiecte pirotehnice", a anunțat Jandarmeria.

Ziua a patra de proteste. Doar câteva sute de români s-au strâns în marile orașe

În ziua a patra a protestelor a fost cea mai mică participare de la declanșarea mișcărilor de stradă. Sute de persoane au protestat în București și Brăila, în timp ce în orașe precum Galați, Craiova, Pitești și Constanța au participat zeci de persoane. La Timișoara, la ora anunțată a startului protestului nu a venit nimeni.

Pe acelaşi subiect

Participanții la protestele de miercuri s-au plimbat pe străzi și au scandat împotriva autorităților solicitând renunțarea la restricții. Numeroase scandări i-au vizat pe jandarmi și pe Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Protest finalizat după ora 23.00, în București

În Capitală, protestul s-a finalizat, după ce protestatarii au ajuns în Piaţa Victoriei, unde au continuat să scandeze o perioadă. La ora 23.00, puţini manifestanţi mai sunt în Piaţa Victoriei. Coloanele de manifestanţi au fost însoţite pe tot traseul de echipaje de jandarmi.

Iniţial, aproximativ 150 de persoane s-au strâns, miercuri seară, în Piaţa Universităţii și au pornit în marș pe străzi pentru a protesta faţă de măsurile impuse de autorităţi pentru limitarea pandemiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Jandarmeria a dat amenzi noi de 366.000 de lei, după analizarea imaginilor de la proteste