Antena Meniu Search
x

Bate vânt de schimbare în spitalele COVID din București: „Pacienții nu mai vor să se externeze”

Bate vânt de schimbare în spitalele COVID din București, unde pacienții infectați cu noul coronavirus nu mai vor să se externeze, ci vor să rămână sub supraveghere medicală până când sunt declarați vindecați.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 24.07.2020, 09:23

Bate vânt de schimbare în spitalele COVID din București: „Pacienții nu mai vor să se externeze”
Bate vânt de schimbare în spitalele COVID din București: „Pacienții nu mai vor să se externeze” - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Pacienții nu mai cer să se externeze decât după ce rezultatul testului e negativ.
  • Schimbarea e pusă pe seama mediatizării mai multor cazuri de pacienți care au refuzat internarea și au ajuns apoi în spital cu simptome grave, fie au decedat acasă.

O spun managerii Beatrice Mahler și Emilian Imbri, de la Institutul Marius Nasta, respectiv Spitalul Victor Babeș din Capitală, care au constatat în ultimele zile o schimbare de atitudine a celor infectați.

”Au dispărut cei care își doresc să iasă din spital înainte de a se negativa, chiar și cei asimptomatici. Toți vor acum să plece acasă vindecați”, a declarat pentru Libertatea Beatrice Mahler, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”.

Aceeași observație o are și doctorului Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”, care conduce cea mai mare unitate medicală din București dedicată COVID. 

”Nu mai cer să se externeze decât după ce rezultatul testului e negativ”, a declarat directorul. 

Cei doi manageri pun această schimbare pe seama mediatizării mai multor cazuri de pacienți care au refuzat internarea și au ajuns apoi în spital cu simptome grave, fie au decedat acasă. 

Conform ultimei comunicării oficiale, până pe 23 iulie, un număr de 2.787 de pacienți asimptomatici timp de 10 zile ori cu simptome ameliorate după 72 de ore s-au externat la cerere.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Bate vânt de schimbare în spitalele COVID din București: „Pacienții nu mai vor să se externeze”