Antena Meniu Search
x

Toate școlile din România, închise între 10 şi 22 martie

Toate şcolile din România vor fi închise, între 10 şi 22 martie, a decis Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Măsura are ca scop prevenirea răspândirii noului coronavirus, au precizat autoritățile.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 09.03.2020, 20:12

Se închid școlile și grădinițele din România
Se închid grădinițele și școlile din toată țara. Preșcolarii și elevii vor sta acasă până pe 21 aprilie 2020 - Mediafax Foto / Tibi Bologh via Hepta
  • Elevii vor sta acasă între 10 şi 22 martie, preventiv.
  • Decizia a fost luată de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență

Toate şcolile din România vor fi închise, între 10 şi 22 martie, a decis Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Măsura are ca scop prevenirea răspândirii noului coronavirus, au precizat autoritățile. Aceeaşi măsură este posibilă şi pentru grădiniţe și universități.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis închiderea unităților școlare publice, începând din data de 10.03.2020 până la data de 22.03.2020. Recomandarea fermă către copii și părinții acestora de a petrece cât mai mult timp la domiciliu, evitând spațiile publice aglomerate.

În România, la acest moment, sunt 15 cazuri confirmate de coronavirus.

În cursul zilei de astăzi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a cerut la Comandamentul de Urgență ca şcolile şi grădiniţele din Bucureşti să fie închise până pe 31 martie. Primăria a luat măsuri pentru împiedicare răspândirii coronavirusului.

Școli închise și în Italia

Autoritățile din Italia au decis încă de pe 5 martie închiderea școlilor și a grădinițelor pe întreg teritoriul țării.

Anunțul oficial a venit de la ministrul italian al Educației, Lucia Azzolina, care a confirmat suspendarea completă a cursurilor pe tot teritoriul țării.

"Pentru noi nu a fost o decizie ușoară, am așteptat opinia comitetului științific", a declarat oficialul, într-o conferință de presă.

În plan internațional, Italia a devenit a doua între țările cele mai afectate de coronavirus, după China. Bilanțul de duminică seară indica 366 de morți și peste 6.300 de pacienți infectați.

Tot luni, 9 martie, au intrat în vigoare noile măsuri de combatere a coronavirusului anunțate de Ministrul de Interne într-o conferință după miezul nopții. Astfel, la ora 12.00, cursele din și către Italia sunt suspendate până pe 23 martie, tot la ora României 12.00. Românii care vin cu zboruri cu escală din țări cu coronavirus precum Italia, China, Iran, Coreea de Sud vor intra în carantină.

De asemenea, și românii care vin din Italia la frontierele terestre vor intra în carantină sau în izolare la domiciliu. Aceeași măsură va fi aplicată la frontierele terestre ale țării și pentru românii veniți din China, Iran sau Coreea de Sud.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Toate școlile din România, închise între 10 şi 22 martie