Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Se deschide un nou ciot din Autostrada Bucureștiului. Vești bune pentru șoferii care merg spre litoral

Un premier şi un ministru pentru 10 kilometri de autostradă. Marcel Ciolacu şi Sorin Grindeanu au inspectat astăzi un tronson din autostrada Bucureştiului, care se va deschide săptămâna viitoare. Porţiunea face legătura cu Autostrada Soarelui şi ocoleşte aglomeraţia din Capitală. 

de Mădălina Chiţac

la 28.07.2024 , 20:43

Miercuri va fi deschis circulaţiei un nou segment din şoseaua rapidă care se construieşte în jurul Bucureştiului, tronsonul dintre Popeşti-Leordeni şi Căţelu. 

Aceşti 10 kilometri vor face legătura între Autostrada Bucureştiului şi Autostrada Soarelui, aşa că şoferii care stau în zona limitrofă a Capitalei vor putea să meargă direct spre mare, pe autostradă, asta în timp ce şoferii care vin dinspre Constanţa nu vor mai trebui să treacă prin centrul Capitalei pentru a ajunge la aeroport sau spre Ploieşti. 

"Este un ciot rămas lipsă, întârziat. Contractul prevedea termenul iniţial pentru lotul I de finalizare şi deschidere undeva prin octombrie 2023", a declarat Ionuț Ciurea, de la Asociaţia Pro Infrastructura.

Vezi și

Porţiunea de 10 kilometri care va fi deschisă miercuri va deveni şi mai utilă la toamnă, când va fi terminat şi segmentul Bragadiru - Ciorogârla. 

Pe acelaşi subiect

"În această toamnă să putem circula de la A1 pe autostradă în jurul Bucureştiului, până la Constanţa. Dacă vă veţi urca pe autostradă la Craiova veţi putea merge pe autostradă până la Constanţa, la sfârşitul acestui an", a spus Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Autostrada de centură a Capitalei va fi gata în întregime abia în 2026

Din cei 102 kilometri au fost construiţi doar 50 până acum. 

"În acest moment, Ministerul Transporturilor are în lucru 780 de kilometri de autostrada şi drum expres. Sunt şantiere în lucru", a declarat Marcel Ciolacu.

Lucrările înaintează, însă, greu. Până la sfârşitul anului am putea inaugura cel mult 100 de kilometri de autostrăzi. 

Mădălina Chiţac Like

Mi-am dorit mereu să am locul ăla de muncă “ieșit din tipare”. Îmi plac oamenii și lucrurile palpitante, îmi place imprevizibilul și ineditul. Iar reporteria are din plin așa ceva.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » Se deschide un nou ciot din Autostrada Bucureștiului. Vești bune pentru șoferii care merg spre litoral