Antena Meniu Search
x

Restricţiile în București, prelungite. Școlile vor continua să funcționeze în regim online, masca rămâne obligatorie

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă din București a decis prelungirea restricțiilor din Capitală, pe fondul creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Autoritățile menţin astfel decizia prin care școlile funcționează în regim online.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 02.11.2020, 14:51

Noi măsuri în Bucureşti. Parcurile din Capitală ar putea fi închise noaptea Vezi și
  • Școlile vor rămâne închise până când incidența va scădea sub 3 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori
  • Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei: "Vom menţine măsurile care sunt la această dată în vigoare"
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19

UPDATE: Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, a declarat că menţinerea măsurilor aflate în vigoare până astăzi la ora 24 a fost votată cu unanimitate.

Masca de protecţie, obligatorie în Bucureşti

Astfel, rămâne obligatorie purtarea măştii de protecţie în Bucureşti pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în spaţiile publice închise şi deschise.

Traian Berbeceanu a subliniat că nu s-a considerat necesar şi oportun să fie introduse noi măsuri restrictive, altele decât cele aflate deja în vigoare şi care au fost prelungite până pe 16 noiembrie, ora 12 noaptea.

Măsuri de protecţie în Bucureşti

Cinematografele, instituţiile de spectacole şi/sau de concerte rămân închise.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor în interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în aceste unităţi.

Sălile de jocuri de noroc vor fi, de asemenea, închise.

Ştire iniţială

Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei, declara duminică faptul că nu vor fi impuse noi restricții, ci vor fi menținute cele adoptate deja, având în vedere incidența cazurilor de Covid-19 la mia de locuitori.

"Este foarte clar că nu vom adăuga noi măsuri restrictive. Vom menţine măsurile care sunt la această dată în vigoare", spunea Berbeceanu.

Școlile din București rămân în online

La rândul său, inspectorul școlar general al Capitalei, Ionel Pușcaș, anunța că luni se va vota prelungirea funcționării școlilor în online.

"Cu privire la întrebările despre modul în care o să ne desfășuram activitatea luni și în zilele următoare .....cred că este clar pentru toată lumea că, la indicele acesta epidemiologic și la numărul actual al infecțiilor cu Covid, Comitetul pentru Situații de Urgență o să voteze luni prelungirea funcționării școlilor în online", anunța Ionel Pușcaș.

Vineri, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a informat că, având în vedere situaţia epidemiologică actuală, a propus Prefecturii Bucureşti convocarea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, în condițiile în care rata de incidenţă a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 nu scăzuse sub 3 la mia de locuitori. 

La data de 1 noiembrie 2020, incidența la mia de locuitori era de 3,79.

Citește și:

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Restricţiile în București, prelungite. Școlile vor continua să funcționeze în regim online, masca rămâne obligatorie