Antena Meniu Search
x

Video Seceta extremă dezvăluie un peisaj dezolant pe Dunăre. În unele zone, poate fi trecută la pas: "N-a mai rămas nici apă, decât pădure şi puţine băltoace"

Imagini apocaliptice la Oltina, în judeţul Constanţa. Este secetă cumplită, iar Dunărea a scăzut atât de mult, încât în unele zone s-au format insule uriaşe de nisip. Cantităţile de ploaie căzute în ultima perioadă au fost infime, iar debitul Dunării la intrarea în ţară a scăzut şi el dramatic.

de Redactia Observator

la 28.08.2022, 09:12

Vezi și

În unele zone, Dunărea poate fi trecută la pas. Transportul fluvial are de suferit. La fel flora şi fauna, iar specialiştii spun că dacă debitul Dunării nu va creşte, situaţia va deveni critică.

Marian Mocanu, viceprimar comuna Oltina: Nimeni nu a prevăzut aceste lucruri. Sunt şi factori climatici şi factori legaţi de om. Nu ştim exact. Aici toata vara se făcea baie, venea lumea la plajă. Acum vedem buruieni, păduri şi dune de nisip.

Oamenii din comună spun că nu au văzut un asemenea peisaj de când sunt. Cu ani în urmă, în zonă exista un port unde ajungeau nave încărcate cu cereale. Acum, portul a dispărut, iar Dunărea se evaporă strop cu strop, cu fiecare zi care trece.

Localnic: Aici undeva era Căpitania, Portului Oltina. Oltina avea un vaporaș care facea legătura cu Cernavoda și Brăila. Aici acosta vaporaşul, care transporta oamenii. Acum uitaţi ce a ajuns.

Pe acelaşi subiect

Localnic: Era un fel de plajă. Era apa curată, plecai de la mal pe nisip, mergeai cât mergeai şi făceai baie. Era o frumuseţe, acum parcă e pustiu. Nici apa nu mai este. N-a mai rămas nici apă, decât pădure şi puţine băltoace.

Previziunile sunt sumbre

Vin zile toride, în care criza se va adânci. Specialiştii spun că Europa se confruntă cu cea mai severă secetă din ultimii 500 de ani, iar Dunărea a ajuns la un nivel extrem de mic. Practic, debitul fluviului la intrarea în ţară este la mai puţin de jumătate faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Seceta extremă dezvăluie un peisaj dezolant pe Dunăre. În unele zone, poate fi trecută la pas: "N-a mai rămas nici apă, decât pădure şi puţine băltoace"