Antena Meniu Search
x

ȘEDINŢĂ IMPORTANTĂ a CSAT, la Palatul Cotroceni: Corvetele și mandatul României la summitul-ul NATO, pe ordinea de zi

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, marţi, la Palatul Cotroceni, printre subiectele de pe ordinea de zi aflându-se mandatul României pentru Summitul NATO de la Buxelles. 

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, marţi, la Palatul Cotroceni, printre subiectele de pe ordinea de zi aflându-se mandatul României pentru Summitul NATO de la Buxelles. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că la şedinţa CSAT se va discuta inclusiv despre achiziţionarea corvetelor, după ce Guvernul a abrogat Hotărârea Executivului precedent.

"Nu cred că sunt probleme, dar cu siguranţă asta va fi o chestiune care va fi discutată în CSAT", a spus preşedintele, întrebat despre situaţia corvetelor.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că pe ordinea de zi a şedinţei CSAT, care va avea loc la ora 11:00 şi va fi condusă de preşedintele Klaus Iohannis, sunt incluse şi subiecte referitoare la stadiul îndeplinirii, în anul 2016, a Programului privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei României până în anul 2026 şi în perspectivă, precum şi activitatea desfăşurată de către instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale în 2016 şi principalele obiective pentru acest an. 

În cadrul reuniunii se vor mai analiza activitatea desfăşurată anul trecut de către Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică şi de Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), precum şi Planul de activitate pentru anul 2017. 

Administraţia Prezidenţială a precizat că în cadrul şedinţei vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională. 

Luni, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a precizat că desecretizarea protocoalelor dintre DNA şi SRI nu se va afla pe agenda CSAT. "Nu se va afla pe agenda acestei şedinţe un astfel de subiect, dar dacă vor exista solicitări punctuale la un moment dat acestea vor fi analizate şi vor fi date răspunsuri în conformitate cu analizele respective", a spus Dobrovolschi. 

Ultima şedinţă a CSAT a avut loc pe 31 ianuarie şi a fost prima la care au participat membri din Cabinetul Grindeanu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » ȘEDINŢĂ IMPORTANTĂ a CSAT, la Palatul Cotroceni: Corvetele și mandatul României la summitul-ul NATO, pe ordinea de zi