Antena Meniu Search
x

Seduceau adolescente, apoi le obligau să se prostitueze: "Le spuneau că sunt iubitele lor, le câştigau încrederea"

Seduceau adolescente, apoi le obligau să se prostitueze. Sunt doar câteva dintre faptele pentru care cinci bărbaţi din Braşov au fost reţinuţi, ieri. Încă din luna ianuarie, poliţiştii de la Crimă Organizată erau cu ochii pe ei. Ieri au avut loc primele percheziţii la adresele suspecţilor bănuiţi şi pentru trafic de droguri de mare risc.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 27.05.2021, 09:30

Vezi și

14 percheziţii au început ieri dimineaţă, în acelaşi timp, la adrese din judeţele Braşov, Argeş şi Prahova. Cei vizaţi sunt suspectaţi de trafic de droguri de mare risc, dar şi de racolarea mai multor minore, care au fost obligate apoi să se prostitueze.

Poliţist: Efectiv victimele erau induse în eroare, suspecţii începeau relaţii cu acestea, le spuneau că sunt iubitele lor, le câştigau încrederea, ulterior le determinau pe acestea la practicarea prostituţiei, spunând că au nevoie de bani şi că, dacă ele se vor prostitua, este spre binele tuturor să aducă nişte bani familiei.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Două dintre victime au 17 și respectiv 15 ani. Anchetatorii au probe asupra faptului că acestea au fost seduse și convinse, inclusiv prin folosirea unor acte de violență, să se prostitueze.

Investigaţia a început în luna ianuarie a acestui an. A pornit de la anunţurile postate online prin care potenţialilor clienţi li se promiteau servicii sexuale. Preţurile, între 150 şi 500 de lei.

Allen Moisin şi un membru al grupării Sportivilor, printre suspecţi

Gruparea ar fi vândut şi droguri de mare risc precum cocaina. Un gram costa şi 500 de lei. Printre suspecți se numără Allen Moisin - fotbalist amator și fiul unui cunoscut membru al lumii interlope din Brașov sau Adrian Cotos - membru al grupării Sportivilor.

De unde aţi avut drogurile? 

Nu a avut nimeni niciun drog, e o greşeală.

Cui aţi vândut aceste droguri? 

La nimeni. 

De când vă ocupaţi cu această activitate? 

Nu m-am ocupat niciodată, eu lucrez.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă până la 12 ani de închisoare.

Dosarul a fost instrumentat de poliţiştii şi procurorii de la Crimă Organizată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Seduceau adolescente, apoi le obligau să se prostitueze: "Le spuneau că sunt iubitele lor, le câştigau încrederea"