Antena Meniu Search
x

Șeful Jandarmeriei Române, bănuit că și-a pontat sute de ore de muncă în plus pe timp de pandemie

Anchetă la Jandarmeria Română, după ce șeful instituției, Bogdan Enescu, și-ar fi pontat ore suplimentare de muncă. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a început deja verificări în cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 27.07.2020, 22:36

Vezi și
  • Șeful Jandarmeriei Române ar fi câștigat salarii de până la 35.000 de lei pe lună în aprilie, mai și iunie.

Ancheta procurorilor DNA vine după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora şeful Jandarmeriei Române a câştigat în lunile aprilie, mai şi iunie salarii de până la 35,000 de lei.

Leafa, fabuloasă chiar şi pentru un CEO de la privat, a fost justificată de purtătorul de cuvânt al Jandermeriei prin faptul că Bogdan Enescu a muncit peste program în timpul stării de urgenţă. 

În pontajul făcut chiar de el, şeful jandarmilor a trecut că a lucrat zile la rând peste program şi 12 ore pe zi, peste cele opt obligatorii. 

La un calcul simplu şi potrivit spuselor sale, Bogdan Enescu ar fi stat, aşadar, la muncă 20 de ore într-o singură zi. 

Procurorii DNA au cerut documente de la Jandameria Română şi încearcă să stabilească dacă banii încasaţi de şeful Jandarmeriei sunt justificaţi sau este vorba de un abuz. 

În paralel, și Direcția Audit a Ministerului de Interne face verificări în acest caz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Șeful Jandarmeriei Române, bănuit că și-a pontat sute de ore de muncă în plus pe timp de pandemie