Antena Meniu Search
x

Video "Shield Protector 22". Sute de militari români participă la un exercițiu militar în zona Constanţa - Mangalia

Exerciţiu de amploare, în Marea Neagră. 800 de militari vor ieşi în larg, în zona Constanţa - Mangalia. Vor exersa trageri pe apă sau în aer și vor efectua operaţiuni de cercetare a apelor, inclusiv de identificare şi neutralizare a minelor marine. 

de Redactia Observator

la 21.06.2022, 08:46

Vezi și

Andreea Filip, reporter Observator: "Suntem în portul militar din Constanța, aici în scurt timp fregata "Regele Ferdinand" va pleca într-o deplasare în zona platformelor marine românești din Marea Neagră într-o misiune de cercetare contra minelor marine, dar și de monitorizare a traficului naval."

"Totul vine în contextul în care în urmă cu doar câteva zile două nave rusești au fost reperate patrulând în zona economică exclusivă a României. Vorbim despre platformele Uranus și Ana, de unde țara noastră tocmai a început extracția de gaze. Autoritățile au anunțat atunci că nu reprezentau nicio amenințare navele militare rusești și că sunt acolo încă de la începutul războiului și că nu au încălcat nicio reglementare internațională."

"Misiune astăzi, misiune va fi și mâine, 800  de militari participă la aceste misiuni, iar în cadrul exercițiului vor fi făcute trageri de luptă atât pe mare, în aer cât și pe teren. Grupul de luptă marină este alcătuit din șase nave, două elicoptere  Puma Naval, în timp ce pe uscat vor fi două dispozitive mobile de lansare rachete. Shield Protector este un exercițiu militar care are loc în fiecare an, este organizat de Forțele Navale Române și are ca scop aplicarea procedurilor NATO."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » "Shield Protector 22". Sute de militari români participă la un exercițiu militar în zona Constanţa - Mangalia