Antena Meniu Search
x

Secretarul general al NATO avertizează: Trebuie să ne pregătim, pentru că războiul din Ucraina "ar putea dura ani"

Secretarul general al NATO a avertizat că războiul din Ucraina "ar putea dura ani". Într-un interviu acordat cotidianul german Bild, Jens Stoltenberg a îndemnat țările occidentale să ajute Kievul, precizând că aliații trebuie să se pregătească pentru a-și oferi ajutorul pe termen lung. Război Rusia - Ucraina, ziua 116 LIVE TEXT

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 19.06.2022, 08:56

Secretarul general al NATO avertizează: Trebuie să ne pregătim, pentru că războiul din Ucraina "ar putea dura ani" - Profimedia

Aliații au fost avertizați să se pregătească pentru un război de ani de zile în Ucraina.

"Trebuie să ne pregătim pentru că ar putea dura ani", a spus Jens Stoltenberg, care a precizat că, indiferent de costuri, sprijinul acordat Kievului nu trebuie slăbit.

"Nu trebuie să slăbim sprijinul acordat Ucrainei, deşi costurile sunt mari, nu numai în ceea ce priveşte cel militar, ci şi din cauza creşterii preţurilor la energie şi la alimente. Aceste costuri nu reprezintă nimic în comparaţie cu cele plătite zilnic de ucraineni pe front", a spus şeful NATO, potrivit Sky News.

În plus, dacă preşedintele rus Vladimir Putin şi-ar atinge obiectivele în Ucraina, ca atunci când a anexat Crimeea în 2014, "atunci ar trebui să plătim un preţ şi mai mare", consideră Stoltenberg. 

Pe acelaşi subiect

În acest context, el a îndemnat ţările din alianţă să continue livrările de arme către Kiev. "Cu arme moderne suplimentare, probabilitatea pentru Ucraina de a putea respinge trupele lui președintelui Vladimir Putin în Donbas ar creşte".

Boris Johnson: Sarcina noastră este să obținem timp de partea Ucrainei

Și premierul britanic Boris Johnson, care a vizitat vineri Kievul, a făcut comentarii similare într-un articol pentru The Sunday Times. "Mi-e teamă că trebuie să ne pregătim pentru un război lung".

"Marea Britanie și prietenii noștri trebuie să răspundă, asigurându-se că Ucraina are rezistența strategică pentru a supraviețui. Sarcina noastră este să obținem timp de partea Ucrainei. Este important să le arătăm că suntem alături de ei pe termen lung și să le oferim rezistența strategică de care au nevoie", a mai spus premierul britanic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Secretarul general al NATO avertizează: Trebuie să ne pregătim, pentru că războiul din Ucraina "ar putea dura ani"