Antena Meniu Search
x

Dezvăluiri-şoc în cazul băiatului care s-a sinucis într-un centru de plasament din Caraş Severin. Poliţia tratează cazul ca moarte suspectă

Un băiat de numai 13 ani s-a sinucis într-un centru de plasament din Caraş Severin, acolo unde un alt copil a murit acum trei ani, tot în condiţii suspecte.

Vezi și

Statul continuă să-şi piardă copiii, din nepăsare şi cruzime. Un băiat de numai 13 ani s-a sinucis într-un centru de plasament din Caraş Severin, acolo unde un alt copil a murit acum trei ani, tot în condiţii suspecte.

Unor părinţi din Bocşa, statul le-a luat copilul pentru că n-ar fi avut condiţii să-l crească. Acum, l-au dat familiei înapoi în sicriu. Fără explicaţii.

Anul trecut, Adelin a ajuns în centrul ZĂGUJENI din Caraş Severin, împreună cu fraţii lui. De atunci, familia n-a mai ştiut nimic de ei.

Le-a interzis telefoane ca să nu mai vorbească, să nu spună cum o duce acolo, povestesc rudele.

Adelin ar avea pe trup urme de lovituri, acuză rudele. Despre bătăliile din centru vorbesc doar orfanii care ajung în stradă, după ce împlinesc 18 ani.

Ăia mari îi bat pe ăia mici, spune un copil care a plecat din centru.

Poliţia anchetează o moarte suspectă, protecţia copiluui - o instituţie care funcţionează acum fără director- a pornit o anchetă la presiunea şefilor de la Consiliul Judeţean. În centrul unde a murit Adelin e tăcere. În urmă cu trei ani, aici s-a mai sinucis un copil. Centrul s-a modernizat între timp cu bani europeni. În interior, însă, ar avea loc în continuare abuzuri.

Cei care au trecut pragul centrului social povestesc şi că cei mai mari i-ar violat pe cei mai mici dintre ei.

IONELA SERACIN, directoarea Centrului de plasament din Zăgujeni:

Pana la pronuntarea anchetelor nu putem sa ne propununtam nici intr-un fel.

IONUŢ POPOVICI, vicepreşedntele Consiliului Judeţean Caraş Severin:

Acei oameni care au gresit categoric vor primi cele mai dure sanctiuni care exista.

La Zăgujeni cresc peste 60 de copii, de care au grijă 30 de angajaţi. Despre problemele din interiorul sistemului se vorbeşte doar când moare un copil. Într-un singur an, 2015, în centrele de plasament din ţară s-au sinucis 9 copii. Printre ei - Nicu şi Cristina, doi adolescenţi din Craiova. Au renunţat la viaţă pentru că au fost luaţi de lângă asistenţii maternali de care s-ar fi ataşat prea mult. Au crescut fără afecţiune, au spus atunci alţi orfani.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului a cerut atunci evaluarea tuturor angajaţilor care au grijă de cei peste 60 de mii de copii din sistem.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Dezvăluiri-şoc în cazul băiatului care s-a sinucis într-un centru de plasament din Caraş Severin. Poliţia tratează cazul ca moarte suspectă