Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Site-ul Ministerului Educaţiei a devenit mină de aur pentru hackerii vânători de Bitcoin

Edu.ro, site-ul Ministerului Educaţiei, minează criptomonede. Şi face asta cu calculatoarele tuturor românilor care accesează pagina web. Reprezentanţii instituţiei spun că hackerii au atacat sistemul de cel puţin două ori în ultimele lui.

de Redactia Observator

la 01.06.2018 , 00:52

Edu.ro, site-ul Ministerului Educaţiei, minează criptomonede. Şi face asta cu calculatoarele tuturor românilor care accesează pagina web. Cu alte cuvinte, cineva face bani pe seama performanţei PC-ului dumneavoastră. Reprezentanţii instituţiei spun că hackerii au atacat sistemul de cel puţin două ori în ultimele lui.

Toţi cei care au accesat site-ul ministerului au observat un comportament anormal, procesorul calculatorului ajungând la procente de suta la suta in cateva secunde. Cineva a injectat un script de minat ca sa monetizeze domeniul edu.ro, dau verdictul specialiştii.

Mai exact, acel "cineva" se foloseşte de calculatoarele altora pentru a crea monede virtuale. Procesul se numeşte minerit, iar programele folosite - mineri. 

Vezi și

Ionuţ Budişteanu, specialist IT:

Calculatorul se foloseste la calcule matematice, ce asigura securitatea unei criptomonede. Este un site public, cineva ori a spart site-ul, ori a inclus scriptul respectiv.

Cea mai cunoscută monedă virtuală este Bitcoin, a cărei valoare în bani reali este de 7 mii de dolari. Dar a atins şi 20.000 de dolari. 

Pentru a ajunge însă la această sumă, este nevoie de milioane de accesări pe paginile web pe care rulează programe pentru minat sau viruşi.

Dacă cineva a ales site-ul Mininisterului Educaţiei pentru a mina criptomonede, nu a facut-o intamplator in aceasta perioada. Urmeaza cateva saptamani in care pe edu.ro traficul va creste simtitor datorita examenului de Bacalaureat 2018 şi a Evaluării Naţionale. Mai mult trafic, mai multe monede virtuale.

Iar internetul este plin de site-uri prin care hackerii fac bani reali pe seama românilor care stau pe internet.

Liviu Arsene, specialist Bitdefender

Succesul e garantat. Venitul îţi vine instant. În momentul în care victima a intrat pe website, deja se apucă să producă bani. 

În lupta cu hackerii care vă pun... la minat criptomonede, antiviruşii sunt cea mai bună armă. Sau puteţi să închideţi imediat pagina web dacă observaţi că PC-ul sau laptopul funcţionează greoi. Şi să nu o mai deschideţi prea curând. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Site-ul Ministerului Educaţiei a devenit mină de aur pentru hackerii vânători de Bitcoin