Antena Meniu Search
x

Imagini noi de la accidentul în care un şofer spulberă doi copii şi pe bunicul lor, doar ca să nu plătească parcarea (Video)

Câţiva lei pentru parcare sau viaţa unui copil?! Pentru un şofer din Ilfov a fost mai important să forţeze ieşirea dintr-un complex rezidenţial fără să plătească doi lei, deși are o mașină de zeci de mii de euro. Grăbit să prindă bariera ridicată, a trecut pur şi simplu peste un copil de șase ani. În timp ce băiatul este în spital, şoferul este acasă. Plăteşte pentru neatenţie doar cu un dosar penal şi cu permisul de conducere suspendat.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 23.06.2020, 20:34

Vezi și
  • Copilul de șase ani peste care s-a trecut cu mașina va fi operat.
  • Șoferul implicat în accident riscă maxim doi ani de închisoare.

Cinci secunde au fost suficiente pentru un accident cumplit. Camerele de supraveghere montate la bariera unui complex rezidenţial surprind momentul în care un bunic şi cei doi nepoţi ai săi sunt loviţi în plin. Au stat în calea unui şofer prea grăbit să plece fără să plătească parcarea. Un copil de şase ani a ajuns sub roţile bolidului. 

Marian Vlaicu, paznicul complexului: Am văzut tot, deci, aşa ceva! M-a apucat tremuratul. Am pus mâna la ochi, am zis că nu mai e viu. 

Şoferul venea dinspre interiorul parcării şi nu a avut nicio intenţie să încetinească, deşi există două limitatoare de viteză. A vrut să forţeze bariera, să nu plătească taxa, doar că, fix în acel moment, a trecut bunicul cu cei doi copii şi i-a lovit în plin. 

Pe imagini, se vede că bătrânul nu se aştepta să nu fie lăsat să traverseze. Din reflex, îşi trage nepotul cel mic din faţa bolidului. Fratele mai mare, care era mai în spate, este tras sub maşină. Când a realizat ce a făcut, şoferul a coborât şi l-a scos pe băiat de sub roţi. Avea pe piept urme de cauciuc şi plângea. 

Șaban Ibram, tatăl copilului: Suntem foarte supărați. A intrat, le-a rupt mâinile, le-a rupt picioarele, i-a distrus. Copilul este foarte grav.

Accidentul de azi se poate repeta oricând.

Marian Vlaicu, paznicul complexului: E o practică să se forţeze bariera, nu e primul. Degeaba am pus astea aici. Pentru un leu sau cinci lei forţează aiurea aşa. Să treci aici, dacă nu eşti atent, şi peste mine era să dea cineva. 

Cine nu are loc de parcare cumpărat în complexul rezidenţial trebuie să plătească. Prima jumătate de oră este gratuită. Iar ce depăşeşte două ore, este taxat cu doi lei pe oră. Plata zilnică a parcării poate însemna un total lunar destul de mare - aceasta ar fi explicaţia pentru forţarea barierei. Ce nu poate fi explicat este accidentul de azi. 

Anne-Marie Ciolcă, IPJ Ilfov: Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcool test. Rezultatul a fost negativ. În prezent, colegii mei din cadrul Poliției Oraș Popești Leordeni efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs accidentul rutier, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Copilul de șase ani este acum în spital şi urmează să fie operat. Şoferul este acasă. Poliţiştii l-au lăsat să plece, după ce i-au reţinut permisul şi i-au făcut dosar penal. Riscă cel mult doi ani de închisoare sau amendă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Imagini noi de la accidentul în care un şofer spulberă doi copii şi pe bunicul lor, doar ca să nu plătească parcarea (Video)