Antena Meniu Search
x

Video Şofer de TIR, filmat cum trece la limită pe un drum cuprins de flăcări şi fum. "Ăsta e iadul, măi"

Temperaturile record, seceta extremă şi incendierea miriştilor au transformat zone din România într-un adevărat infern. În Teleorman, un drum european a fost închis după ce vâlvătaia de pe câmpuri a înghiţit şoseaua, iar în Călăraşi flăcările au ajuns aproape de o benzinărie. Un bărbat din Vâlcea, disperat să-şi salveze gospodăria din calea focului, s-a ales cu arsuri teribile.

de Redactia Observator

la 18.07.2022, 20:55

Vezi și

Au fost imagini apocaliptice filmate pe o şosea din Teleorman. Flăcări uriaşe, parcă până la cer, şi o perdea de fum negru, înecăcios. Peste 50 de hectare de pământ au ars ca o torţă, pentru că vântul puternic a răspândit focarele cu repeziciune. Şoseaua care desparte miriştea, un drum european, aproape că nu se mai vede.

Autorităţile au fost nevoite să oprească circulaţia

Câteva maşini par aproape înghiţite de vâlvătaie. Şoferul unui TIR abia reuşeşte să străpungă zidul de fum şi să se salveze: "Se simte de aici căldura! E fum, e irespirabil!"

Totul a fost mistuit în jur. Disperaţi, câţiva tractorişti au tras brazde de pământ pentru a limita dezastrul. Cel mai probabil, incendiul a pornit după ce localnicii ar fi încercat să cureţe terenurile şi au scăpat de sub control focul, spun autorităţile.

Pe acelaşi subiect

Un judeţ mai încolo, în Călăraşi, un incendiu a fost la un pas să provoace o tragedie. Flăcările puternice ameninţau să ajungă la o benzinărie. Oamenii din zonă s-au uitat neputioncioşi la incendiu.

Martor: Nu mai fac faţă! Avem Peco aici aproape! Dacă ajunge la el? Acolo e rău! Ăsta e iadul, măi! Mamă!

Focul era atât de puternic încât cerul părea unit cu pământul. Nu se vede nimic în faţă.

Martor: Circulaţia e oprită! Sunt pompierii, sunt multe maşini, nu fac faţă, bate vântul foarte rău! Ia uite, a luat iar foc în partea aia!

Şi acolo, vântul puternic a înteţit focarele scăpate de sub control. În Prahova, la doi paşi de DN1, peste 20 de hectare au fost pârjolite. Imaginile sunt de coşmar.

Flăcări înalte au ajuns foarte aproape de mai multe case

Ore bune s-au chinuit pompierii să limiteze dezastrul. Din fericire, focul n-a ajuns la locuinţe. Nu la fel de norocoşi au fost câţiva localnici din Vâlcea. Un incendiu pornit dintr-un lan de grâu s-a extins la două case şi le-a făcut scrum. Un bărbat de 50 de ani, care a vrut să stingă focul, a avut nevoie de îngrijiri medicale. La fel şi alte şase persoane, care au făcut atac de panică.

În Galaţi, câţiva agricultori au dat foc resturilor de pe ogoare şi gunoaielor. N-au luat în calcul că vântul puternic va răspândi flăcările.

În judeţul Mureş, autorităţile, sătule de sutele de incendii la care au trebuit să intervină, au început să meargă pe străzi şi să-i atenţioneze pe oameni despre pericolul la care se expun atunci când dau foc vegetaţiei uscate.

Mihai Gagyi, comandant detașament ISU Mureș: De la începutul acestui an până în prezent s au înregistrat peste 430 de incendii de vegetație. Incendii care s-au propagat atât la gospodării, cât şi la parcuri auto, iar pagubele au fost însemnate.

Autorităţile sunt ferme, iar legea este clară. Cei care vor să cureţe terenurile şi să ardă gunoiul au nevoie să obţină acordul Agenției pentru Protecția Mediului și a permisului de lucru cu focul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Şofer de TIR, filmat cum trece la limită pe un drum cuprins de flăcări şi fum. "Ăsta e iadul, măi"