Antena Meniu Search
x

Noi dezvăluiri de la rudele şoferului microbuzului zdrobit în Ungaria. Tânărul făcea frecvent live-uri pe Facebook, la volan

Nouă oameni şi-au pierdut viaţa pe o autostradă din Ungaria, din cauză că şoferul microbuzului în care se aflau transmitea pe Facebook. Şoferul care şi-a condus pasagerii spre moarte, în timp ce transmitea live, n-au avut nicio reacţie în clipa în care a văzut că intră într-un camion cu nisip!

Vezi și

Nouă oameni şi-au pierdut viaţa pe o autostradă din Ungaria, din cauză că şoferul microbuzului în care se aflau transmitea în direct pe Facebook. Şoferul care şi-a condus pasagerii spre moarte, în timp ce transmitea live, n-au avut nicio reacţie în clipa în care a văzut că intră într-un camion cu nisip! A apucat doar să oprească filmarea. Ce-a urmat, ştim deja. Nouă oameni au murit, pe drumul din Ungaria, pentru că şoferul îşi citea comentariile primite pe reţeaua de socializare.

Ultimele clipe din viaţa celor din microbuz s-au scurs, în direct, pe Facebook. Pe imagini se vede cum şoferul se filmează şi îşi citeşte mesajele în timp ce intră în depăşire. 10 secunde trec din clipa în care intră pe contrasens până când se izbeşte de un camion încărcat cu nisip care vine din faţă.

Cei nouă români veneau din Slovenia şi se îndreptau spre casă. Şoferul a depăşit două maşini, apoi fără să evite impactul, s-a lovit de un camion care venea din sens opus.

TITI AUR, pilot de raliuri:

Ar fi putut, dacă ne uităm la imagini, să tragă dreapta, să evite impactul frontal.- probabila r fi lovit camionul din faţa lui care mergea în acelaşi sens sau poate nici măcar dacă ar fi frânat. Dar el practic nu are reacţie.

Şoferul, în vârstă de 38 de ani, era din localitatea Deaj, din Mureş. Duminică a dus oameni la lucru în Germania şi s-a întors prin Slovenia de unde i-a preluat pe cei 8 muncitori. 

De ani de zile a făcut sute de mii de kilometri. Altceva mai rău ca asta să nu dea Dumnezeu nici la duşmani, la nimeni, mărturiseşte tatăl şoferului.

TITI AUR, pilot de raliuri:

Este atât de familiarizat cu mersul la volan şi pe această rută, probabil şi pe alte rute, încât el pur şi simplu intră în depăşire fiind atent şi la telefon şi la ce se întâmplă în maşină, la Facebook. Când faci aproape natural o depăşire şi te uiţi în telefon, nu te uiţi în faţă, este ca şi cum vrei să te sinucizi.

La o viteză de peste 60 de kilometri pe oră, impactul cu un zid este fatal pentru ocupanţii maşinii, spun experţii. 

TITI AUR, pilot de raliuri:

Când microbuzul avea 100 sau chiar peste 100, camionul avea, poate 90 la oră. Camionul fiind foarte greu, mai ales că era încărcat şi cu nisip, asta înseamnă că nu s-a oprit camionul, ci practic a fost împins camionul în direcţia din care venea.

Cei opt pasageri din microbuzul morţii munceau la cules de hamei, erau rude între ei şi locuiau în sate vecine. Printre ei erau doi soţi care aveau împreună şase copii. Odată cu ei au pierit şi doi fraţi de 21 şi 28 de ani, dar şi soţia celui de-al doilea. 

În accident au murit şapte bărbaţi şi două femei. Împreună, au lăsat orfani 18 copii. Una dintre victime trebuia să se întoarcă mai devreme acasă, dar şi-a amânat plecarea cu o zi.

Apropiaţii şoferului care a produs tragedia spun că bărbatul obişnuia să dea live-uri pe Facebook atunci când se afla la volan, însă nu au crezut că acest gest poate să aibă consecinţe atât de grave.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Noi dezvăluiri de la rudele şoferului microbuzului zdrobit în Ungaria. Tânărul făcea frecvent live-uri pe Facebook, la volan