Antena Meniu Search
x

Șofer român prins cu 25 de migranți în microbuz. „Afacerea” i-ar fi adus cel puțin 2.500 de euro

Un șofer român a fost prins cu 25 de migranți turci în microbuz, noaptea trecută, pe DN 6, între localităţile Remetea Mare şi Izvin, ”afacerea” ilegală aducându-i un câștig de cel puțin 2.500 de euro.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.09.2020, 15:38

Șofer român prins cu 25 de migranți în microbuz
Șofer român prins cu 25 de migranți în microbuz - Poliția de Frontiera
  • Microbuzul marca Mercedes era condus de românul de 29 de ani, având ca pasager un alt cetăţean român, în vârstă de 28 ani.
  • Șoferul le-ar fi promis celor 25 de turci că îi scoate din țară în schimbul unor sume cuprinse între 100 şi 150 de euro de persoană.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au anunțat că au depistat în trafic microbuzul marca Mercedes, condus de românul de 29 de ani, având ca pasager un alt cetăţean român, în vârstă de 28 ani. 

La control, polițiștii au constatat că în mijlocul de transport se mai aflau, în calitate de pasageri, alți 25 de cetăţeni străini.

Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză, toţi bărbaţi, precum şi şoferul şi pasagerul microbuzului, au fost conduşi la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timișoara pentru cercetări, se arată în comunicat.

Acum, șoferul, precum şi celălalt cetăţean român care era pasager, sunt cercetaţi pentru infracţiunea de trafic de migranţi.

Migranții din microbuzul românului sunt cetățeni turci, cu vârste cuprinse între 16 şi 46 de ani. 

Cei doi români au declarat că urma să îi transporte pe cetăţenii străini până în apropierea frontierei cu Ungaria, în schimbul unor sume cuprinse între 100 şi 150 de euro de persoană, destinaţia finală a migranţilor fiind ţări din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii turci şi de trafic de migranţi pentru cei doi cetăţeni români.  

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Șofer român prins cu 25 de migranți în microbuz. „Afacerea” i-ar fi adus cel puțin 2.500 de euro