Antena Meniu Search
x

Bărbat condamnat la închisoare după mai multe sejururi la munte pentru care nu a scos niciun ban din buzunar

Un bărbat din București a fost condamnat la închisoare după ce a păcălit mai mulți hotelieri și s-a relaxat gratis în stațiunile montane din România. Bărbatul de 49 de ani era recidivist și abia ieșise din pușcărie, unde fusese închis tot pentru înşelăciune.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.09.2020, 12:50

Bărbat condamnat la închisoare după ce a escrocat mai mulți hotelieri
Bărbat condamnat la închisoare după ce a escrocat mai mulți hotelieri - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Bărbatul, un recidivist din București, făcea rezervări telefonice și dispărea subit înaintea zilei în care era programată plecarea.
  • Polițiștii au constatat că bucureșteanul înșelase mai mulți hotelieri din zona Braşov-Harghita. 

Ioan Răzvan Gheorghe Rîmari, în vârstă de 49 de ani, a vrut să se recupereze după perioada de detenţie, relaxându-se în mai multe staţiuni montane din România, din zona Braşov-Harghita. 

Potrivit procurorilor, recidivistul avea un modus operandi prin care reuşea să îi păcălească pe operatorii serviciilor turistice. De regulă, făcea rezervări telefonice direct la recepţia hotelurile, unori cu numele real, alteori cu nume false, pretinzându-se a fi reprezentantul unori societăţi comerciale. Invocând că în funcţie de vreme, ar putea să-şi prelungească sejurul, recidivistul solicita ca plata să o efectueze la sfârşitul şederii. Hotelierii nu apucau să mai vadă vreun leu de la turistul escroc, deoarece acesta dispărea subit înaintea zilei în care era programată plecarea, scrie adevarul.ro.

Recidivistul a fost pus sub acuzare după o ţeapă dată hotelului Carpaţi din Predeal. Bărbatul s-a prezentat la recepţia hotelului Carpaţi şi a solicitat să fie cazat într-o cameră, timp de 5 nopţi, după ce în prealabil rezervase telefonic o cameră pe numele fals, Linari Răzvan. 

În ziua în care turistul ar fi trebuit să se decazeze, angajaţii hotelului au constatat că acesta a părăsit incinta fără a achita contravaloarea serviciilor de care a beneficiat.

În urma cercetărilor desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale, avea să se descopere că turistul buclucaş este un escroc care anterior înşelase şi alte hoteluri din zonă.

În faţa anchetatorilor şi a judecătorilor, bărbatul şi-a recunoscut faptele, solicitând să fie judecat prin procedura simplificată, pentru a beneficia de o reducere a limitelor de pedeapsă cu o treime. 

Chiar şi aşa, raportat la antecedenţa penală bogată a inculpatului, Judecătoria Braşov a dispus condamnarea acestuia la 3 ani şi 2 luni închisoare în regim de detenţie.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Bărbat condamnat la închisoare după mai multe sejururi la munte pentru care nu a scos niciun ban din buzunar