Antena Meniu Search
x

Mărturia şoferului român rănit în infernul de pe autostrada din Bologna: "Fugeam de flăcări şi în faţa ochilor îi vedeam pe băieţii mei şi pe soţia mea!"

Şoferul român de TIR rănit în infernul de la Bologna a mărturisit, exclusiv pentru Observator.tv, că şi-a văzut moartea cu ochii. Silviu are arsuri de gradul 2 pe mâini, pe picioare şi pe ceafă şi nu va uita toată viaţa explozia care a fost aproape să-l ucidă.

Şoferul român de TIR rănit în infernul de la Bologna a mărturisit, exclusiv pentru Observator.tv, că şi-a văzut moartea cu ochii. Silviu are arsuri de gradul 2 pe mâini, pe picioare şi pe ceafă şi nu va uita toată viaţa explozia care a fost aproape să-l ucidă.

"Se umflă picioare, mâini, de la căldura interioară. Se umflă picioare, mâini... la picioare am carne vie. Sunt bucuros că am scăpat cu viaţă din ce a fost acolo şi ce s-a întâmplat.", vorbeşte Silviu despre starea lui de sănătate.

În vârstă de 42 de ani, Silviu Partenie, stabilit de mai mulţi ani la Roma, conducea un camion platformă pe care erau maim multe automobile, luni la amiază, pe o autostradă din Bologna. A oprit într-o coloană cauzată de un ambutaiaj. În spatele lui, a oprit un alt TIR, încărcat cu biduane de diluant.

Câteva secunde mai târziu s-a trezit izbit puternic din spate. O cisternă intrase direct în coloană, fără să frâneze. A apucat să se dea jos din cabină şi a început să fugă: "Nu am realizat cine a intrat, cum a intrat. Am văzut în oglinda din dreapta un camion că intră pe banda de urgenţă, paralel cu mine, dar era terminat. În acelaşi moment am văzut în oglinda din stânga flăcări, pe stânga, pe unde trebuia să cobor eu. N-am mai stat să mă gândesc ce să fac. Am desfăcut centura de siguranţă, am desfăcut uşa şi am sărit din cabină. Aveam flăcările la un metru în spate. Şi am luat-o la fugă. Şi cât am alergat, cam vreo 300 de metri aşa, a fost a doua explozie, la cisternă."

Silviu a primit de la medici trei săptămâni de concediu medical, dar nu ştie când va fi complet refăcut: "Atunci pe moment, şi adrenalina, nici nu am realizat bine ce s-a întâmplat. După explozie nu simţeam nicio durere. Acum simt tot felul de dureri. Şi urechile încep să creeze probleme."

Silviu e şi acum îngrozit când se uită la imaginile cu ce a mai rămas din camionul lui, după explozie. TIR-ul carbonizat şi chiar în spatele semiremorcii e un crater imens pe şosea. Acolo au ars cisterna şi TIR-ul plin cu diluant: "Puţin da, mi-e teamă, dar eu ştiu că plec de acasă şi nu se ştie la ce se poate întâmpla pe stradă. Să mă fac bine şi după aia o să văd dacă mă mai întorc la volan."

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şoferul camionului cu diluant, Antonio Verdicchio, 45 de ani, a realizat primul ce urma să se întâmple. În camionul lui a intrat cisterna, care s-a aprins imediat după impact: "Am ştiut că va exploda. Mi-am scos centura, m-am dat jos. Îl văzusem în oglindă cum vine şi parcă vroiam să îl opresc din priviri. Nu frâna deloc. După impact am început să ţip la oameni, să plece. Şoferul român din faţa mea era şi el rănit. Am reuşit să ajungem cam la 200 de metri, atunci când a explodat. A durat cam opt minute de la impact până la explozie."

Silviu Partenie nici nu vrea să se gândească ce s-ar fi întâmplat dacă nu reuşea să fugă la timp. Angajat al unei firme din Eboli, Slaerno, el are şi acum în ochi imaginea blocurilor aflate la distanţă mare de autostradă şi ale căror ferestre s-au făcut ţăndări.

Internat cu arsuri de gradul doi la Bologna, imediat după deflagraţie, românul a ieşit din spital şi s-a întors la Roma, alături de soţie şi cei doi băieţi ai lui. "Am anunţat imediat familia, mai bine să afle de la mine, decât să afle de la altcineva. Sunt bucuros, sunt bucuros că sunt în viaţă. Când am ajuns acasă, o emoţie puternică, am început să plâng. Şi eu şi soţia şi băieţii. În timp ce alergam să fug de flăcări în faţă vedeam doar imaginea lor, nimic altceva."

Silviu merge acum zilnic la o clinică din capitala Italiei, unde îi sunt îngrijite arsurile de pe braţe, picioare şi de la ceafă.

Trei români au fost răniţi în explozia din Bologna, produsă după un accident extrem de violent, lângă aeroportul din oraşul italian. În total au fost 145 de răniţi şi un singur mort, şoferul cisternei care a provocat întreaga tragedie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Mărturia şoferului român rănit în infernul de pe autostrada din Bologna: "Fugeam de flăcări şi în faţa ochilor îi vedeam pe băieţii mei şi pe soţia mea!"