Antena Meniu Search
x

Şoferiţa care l-a accidentat pe poliţistul aflat pe motocicletă, la Buzău, rămâne în arest

Şoferiţa din Buzău ce l-a acroşat pe poliţistul Adrian Popa rămâne în arest. Curtea de Apel Ploieşti a respins contestaţia Andei Vlădescu, cercetată pentru tentativă de omor.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 26.08.2020, 13:46

Şoferiţa din Buzău care l-a lovit pe poliţistul pe motocicletă rămâne în arest
Şoferiţa din Buzău care l-a lovit pe poliţistul pe motocicletă rămâne în arest - Facebook/Observator
  • Aflată la volanul unui Fiat roșu,femeia a ignorat complet indicaţiile poliţistului, trecând chiar de două semafoare pe culoarea roşie.
  • Anda Vlădescu, în vârstă de 32 de ani, este cercetată pentru tentativă de omor.

Anda Vlădescu, femeia care l-a lovit acum o săptămână pe poliţistul Adrian Popa, aflat pe motocicleta de serviciu, rămâne în arest, după ce Curtea de Apel Ploieşti a respins ca nefondată contestaţia formulată de avocatul acesteia.

Astfel, se menține soluţia Tribunalului Buzău, care a dispus luarea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile.

Se respinge ca nefondată contestaţia formulată în temeiul art. 204 C.proc. pen. de inculpata contestatoare: VLĂDESCU ANDA-IOANA împotriva încheierii de şedinţă nr. 43/20 august 2020 pronunţate de Tribunalul Buzău – Judecător de drepturi şi libertăţi. (…) dispune decontarea onorariului cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, în cuantum de 313 lei, din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Prahova – Serviciul de asistenţă juridică. În temeiul art. 275 alin. (2) Cpp obligă pe contestatoarea inculpată la plata sumei de 200 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Examinată şi pronunţată în camera de consiliu, astăzi 25 august 2020”, se arată pe portalul instanței de judecată.

Din imaginile surprinse săptămâna trecută de camerele video de supraveghere se observă cum femeia loveşte cu intenţie motocicleta poliţistului, după ce acesta din urmă ar fi detectat nişte defecţiuni la sistemul de semnalizare-iluminare al maşinii şi ar fi somat-o să oprească, prin folosirea semnalelor acustice, pentru a trage pe dreapta.

Filmul evenimentelor

Tânăra de 32 de ani se afla într-un Fiat roşu, la care avea probleme la sistemul de iluminare. Polițistul i-a facut semn să oprească la intersecția bulevardului Unirii cu Nicolae Bălcescu și, pentru că a refuzat, a plecat după ea cu semnalele acustice și luminoase pornite.

A trecut pe roșu și și-a continuat drumul. Când a văzut că agentul o prinde din urmă, a intrat cu maşina în motocicleta acestuia care a ricoşat într-un taxi şi a explodat.

Doar o minune a făcut ca poliţistul să scape cu viaţă din impact.

În imaginile suprinse de camerele de supraveghere se vede cum motocicleta se izbeşte de un taxi care circulă din sens opus şi explodează la impact.

Șoferița a fost prinsă de alte echipaje de poliţie în afara oraşului, la aproximativ 10 kilometri de locul producerii evenimentului rutier.

„A încercat să-l omoare pe polițist!”

Europol, sindicatul politistilor europeni, susține că femeia a încercat să-l omoare pe politistul care o urmărea. Potrivit politistilor, se poate observa cum șoferița pierde pentru scurt timp controlul volanului, dar redreseaza autoturismul și se deplasează în viteză crezând că a scăpat, după ce vede motocicleta în flacari.

”A încercat să-l omoare pe polițistul care o urmărea! (...) După ce un polițist rutier pe motocicletă a efectuat semnalul regulamentar de oprire, femeia a încercat să scape lovindu-i motocicleta care a fost proiectată într-un taxi care circula de pe sensul opus. Se poate observa cum femeia pierde pentru scurt timp controlul volanului dar redresează autorurismul și se deplasează în viteză crezând ca a scăpat după ce vede motocicleta în flăcări. Adrian nu se pierde cu firea, îndepărtează curioșii din jurul focului și își anunță colegii despre caracteristicile autoturismului. La scurt timp după mobilizarea echipajelor din teren, femeia este identificată într-o benzinărie, unde probabil se ascundea”, scrie Europol.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Şoferiţa care l-a accidentat pe poliţistul aflat pe motocicletă, la Buzău, rămâne în arest